Najviše vakcinisanih u Srbiji između 70 i 79 godina, zabrinjava odziv mladih

Procentualno najviše vakcinisanih, bar jednom dozom vakcine protiv koronavirusa, je među građanima starosti između 70 i 79 godina - 78,6 odsto.
Najviše vakcinisanih u Srbiji između 70 i 79 godina, zabrinjava odziv mladih
Foto: 021.rs
Najmanje vakcinisanih je još uvek među mlađima - vakcinisano je samo 15 odsto građana starosti između 18 i 24 godine i 33,6 odsto građana starosti između 25 i 49 godina, rezultati su analize broja vakcinisanih u Srbiji prema uzrastu, koju je sačinio Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".
 
Kada su u pitanju deca mlađa od 17 godina, protiv virusa korona je vakcinisano zanemarljivih 0,3 odsto, prenosi RTS.
 
Virusološkinja Ana Banko napisala je na Tviteru da posebno zabrinjava procenat vakcinisanih u grupi starosti između 25 i 49 godina, naročito zbog, kako kaže, radne angažovanosti, društvene aktivnosti, završenog školovanja, ostvarenog roditeljstva ili planova za roditeljstvo, i konačno, odgovornosti za mlađe i za starije od ove grupe.
 
  • Xyzž

    23.08.2021 13:04
    A nastavak
    analize???
    Broj obolelih, pa izlečenih, pa umrlih, pa hospitalizovanih, pa asimptomatskih....po godinama?
    Možda bi to dalo odgovor na pitanje zašto je broj vakcinisanih po godinama života ovakav kakav jeste.
    Radite ofrlje i samo sa podacima koji vama odgovaraju. Ima ovde još uvek pismenog sveta kod kojih poluinformacije ne prolaze.
  • opa

    22.08.2021 20:11
    Banko, Šekler, Kon, Đerlek
    Nestorović je izgleda nepodoban zbog toga što se preziva na ić.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.