Medicinari koji neće da se vakcinišu biće kažnjeni: Idu u administraciju, ostaju bez bonusa...

Svi lekari, medicinske sestre, tehničari, kao i pomoćno osoblje u bolnicama Srbije koji odbijaju da se vakcinišu, primaće platu bez bonusa, stimulacija ili dodataka za dežurstva.
Medicinari koji neće da se vakcinišu biće kažnjeni: Idu u administraciju, ostaju bez bonusa...
Foto: Pixabay
To je danas izjavila direktorka kovid bonice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević.
 
Ona je rekla da je na sastanaku direktora bolnica podržan predlog medicinske struke i da se ministar zdravlja složio da se napravi spisak svih lekara i medicinskog osoblja koji nisu primili vakcinu, a rade u kovid i drugim bolnicama.
 
"Oni će biti prebačeni na administrativne poslove i neće više moći da rade s pacijentima, a to znači da će primati samo osnovnu platu. Primaće dva puta manju zaradu nego do sada", rekla je Adžić Vukičevićeva.
  • zaludna

    27.08.2021 21:30
    kako se rešiti stručnog kadra, još ovo malo što je preostalo?
    od svega, najstručniji, čak vrhunski nadareni, su ovi što sjebaše baš sve u državi.
    sad ćemo, napokon, imati medicinski kadar, što ima nalepljene metarske nokte i one što se šetkaju sa stetoskopom oko vrata, a pozavršavali ultra-mega-brzinski na privatnim fakultetima...
    ove, neželjene i etiketirane za "admministraciju" ionako zapad željno iščekuje.

  • pawlle

    27.08.2021 09:48
    medicinari koji nece da se vakcinisu idi u Nemacku a ovde dolaze talibani ......oni ce da nas lece
  • Mas '

    27.08.2021 01:57
    u propas '
    Očigledno da ne misle svi lekari isto , a pošto je rečeno da i vakcinisani prenose virus ,zašto ta vrsta diskriminacije?Možda ce baš vrsne lekare oterati na taj način .Rekli su da vakcina štiti obolelog da ima slabije simptome . Kako možete da znate da su i vakcinisani lekari u momentu kada vas pregledaju zdravi,tj. da nisu zarazni ?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija