Vučić o incidentu Bjelogrlića i Antonijevića: Gaga je javno rekao hvala državi za novac za film

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su reditelji Predrag Antonijević i Dragan Bjelogrlić izuzetno važni u kulturnim krugovima i da je incident među njima utoliko teži.
Vučić o incidentu Bjelogrlića i Antonijevića: Gaga je javno rekao hvala državi za novac za film
Foto: 021.rs
On je rekao da ne želi da sluša o razlozima za incidente i da je tužan, ali da je ovaj sukob i loša vest za sve, jer nasilje mora da bude kažnjeno.
 
Vučić je u emisiji "Ćirilica" na televiziji Hepi rekao da država ne sme da prećuti i da se pravi da ne vidi kada je neko udaren 10 ili 12 puta i da nasilje mora da bude kažnjeno.
 
Dodao je da je sada na državnim organima da hladne glave urade svoj posao.
 
Kako je rekao, nije reč o Bjelogrliću, već o političkom licemerju u kojem neko može u takvom incidentu da kaže "pozlatila ti se ruka" i dodao da oni koji to pišu nemaju principe i moral. Vučić je istakao da Bjelogliću ruka treba da se pozlati za "Mondevideo", ali nikako za ovo što je uradio u Nišu.
 
"Prisustvujemo jednoj vrsti neverovatnog licemerja da je sve dozvoljeno onima koji su lažna elita, koji su iznad nas primitivnih glupana koji ne idemo na odmor, onih koji imaju pravo da donose sud o svakome i da tuku ljude", rekao je Vučić.
 
On je kazao da je opozicija protestovala godinu dana nakon napada na opozicionog lidera Borka Stefanovića, koji je napadnut sa menjim intenzitetom, iako je država učinila sve i ocenio da je za opoziciju dozvoljeno tući svakoga za koga oni misle da nije njihov.
 
"Sladostrasno aplaudiraju prebijanju čoveka koji ne znam šta im je zgrešio", rekao je Vučić.
 
Kako je dodao, Antonijević je došao sa drugog kraja sveta i rekao "ja sam spreman da radim film o srpskim tragedijama" i da je "sedeo, gotovo ležao, bio u nemogućoj poziciji čak i da se suprotstavi", a neki ljudi se raduju što je izubijan.
 
"Gaga je javno rekao hvala državi zato što je obezbedila sredstva za 'Daru iz Jasenovca' i 'Zaspanku za vojnike'. On je došao iz Amerike, imao tamo bezbroj veza, ništa mu nije falilo i došao je i rekao da će da radi film o srpskoj tragediji. Tužan sam zbog ovoga. Kao što nismo dozvolili u slučaju Borka Stefanovića, tako ni sada država ne može da se pravi gluva i slepa", rekao je Vučić.
 
On je pozvao ljude da se zapitaju šta bi bilo na ulicama Beograda da je Antonijević udario Bjelogrlića, da li bi se to, kao danas, nazivalo "kafanskom tučom" ili "verbalni obračun je prerastao u sukob" i da je čuo da Antonijević nije pozvan na Filmske susrete u Nišu.
 
"Hajde da napravimo paralelu. A ko je zvao Borka Stefanovića u Kruševac? To se nije desilo na festivalu, već u hotelu Ambasador u Nišu, dok je čovek sedeo za svojim stolom. Da li smo svi postali bolesni da možemo da opravdamo sve ako neko pripada političkoj strani kojoj mi mislimo da pripada", pitao je Vučić.
 
On je dodao da misli da ni Antonijević, ni Bjelogrlić ne pripadaju nijednoj političkoj strani.
 
Vučić je istakao da nije fer da ulazi u razloge incidenta i da mora da se vidi šta nije u redu u društvu.
  • BATA

    24.08.2021 11:49
    VUCIC
    Kakav licemer ovaj AV.Šta bi bilo da je Gaga udario Bjelu?Sigurno bi opet nestalo 2 minuta yato što je on to video i nije lepo za javnost da reditelj Dare maklja REDITELJA MONTEVIDEA.Kakav cinik i nepoštenjačina.
  • g pen

    24.08.2021 09:35
    Srpske filmove ne gleda ni rodbina ekipe koja je napravila film jer filmadzijama je bitno da se ogrebu o budzet a ne da li ce to neko gledati tako da pretpostavljam da je ovde borba oko plena. I pride sluzbina igra oko privlacenja simpatija.
  • Paraskeva

    24.08.2021 09:23
    Čudo kako se čovek ne oglašava kada Čeda prebija nekoga na mesečnom nivou, a niko ga ne zadržava u pritvoru
    Ali Čeda kaže, javio sam se predsedniku
    Valjda je i Bjelogrlić trebao da se javi, pa bi ga oslobodili zadržavanja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.