Doktor Konstantinidis: Edukovati roditelje o vakcinaciji, zatucanost je zastrašujuća

Predsednik Udruženja pedijatara Srbije Georgios Konstantinidis izjavio je danas da treba edukovati roditelje o vakcinaciji dece.
Kako kaže, njihovi stavovi o imunizaciji trebalo bi da budu zasnovani na struci i podacima, a ne na anonimnim autorima i mišljenjima.
 
Prema njegovim rečima, stavovi koji se pojavljuju u medijima doprinose da roditelji vakcinaciju svoje dece i nošenje maske smatraju nakom vrstom žrtve, a to nije tako.
 
"Meni je zastrašujuća zatucanost u 21. veku, kada je jednom jednostavnom preventivnom procedurom moguće sprečiti bolest, da takav stav vlada", kazao je Konstantinidis.
 
Naglasio je da dodatno zabrinjava što roditelji svoj "arogantan" stav, zasnovan na pričama, koriste kako bi stavili svoj ego ispred zdravlja svog dete i njegovog života.
  • @majka dvoje dece

    25.08.2021 15:22
    Majko, deder saznaj šta znači reč kontraindikacija (i da nema veze sa pojmom neželjenog dejstva koji si, čini se, htela da upotrebiš, ali ti se ovo učinilo egzotično i da ćeš zazavučati pametno), to nije neka viša filozofija i stručni termin, nego spada u opštu kulturu, pa se onda javi sa svojim mišljenjem tj. biserima mudrosti.
  • Vera

    25.08.2021 12:41
    Zdravstveno i kućno vaspitanje
    Prevencijom i zdravstvenim vaspitanjem bi trebalo da se bave svi zdravstveni radnici uz pomoć psihologa i pedagoga a uz svestranu pomoć medija! Ali, na žalost to nije tako! Zašto? Zato sto se “izvlace” na to da nemaju vremena i da ih je malo, da su pretrpani administracijom. Sve je to tačno! Onda u tom slučaju sve zdr. sluzbe posebno primarna zdravstvena zaštita treba obavezno u timu da ima specijalistu socijalne medicine koji će se baviti zdravstvenim vaspitanjem. Da li je dr Kistadinudis imao u timu takvog specijalistu u dečijoj bolnici dok je bio direktor??? A recnik koji je upotrebio u ovom intervjuu ne prilici visoko obrazovanom čoveku i profesoru. Ne prilici nikome! Ali, na žalost to se ne uci na fakultetu već je to kućno vaspitanje.
  • Liman 3

    25.08.2021 11:23
    @Novosađanka
    Hvala najlepše.
    Dr Đorđe i ja smo ista generacija, samo je njemu ostalo slabo sećanje na bazična znanja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.