Kon: Kovid propusnice jesu protivustavne, ali su rešenje, kao i zatvaranje svega

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon istakao je da je stav javnog zdravlja svuda u svetu povodom kovid propusnica sličan - da su one neophodne, ali je istakao da su u Srbiji protivustavne.
"Mi imamo problem što to ne može da se sprovede, jer je po nekim procenama to potivustavno. O tome ne mogu da pričam, mi ispoljavamo taj stav bukvalno na svakoj sednici Kriznog štaba. I sad je to bilo. Nema diskusije ako je nešto protivustavno, a sa druge strane vreme prolazi", naveo je Kon za Kurir.
 
On je dodao da ne zna da li će ideja o kovid propusnicama biti odbačena.
 
"Tu su pravnici, to nije moja struka, jednostavno ne znam", ponovio je Kon i dodao da ne zna gde je pravni izlaz.
 
On je naglasio i da su se menjali zakoni u pređašnjem periodu, kako bi neke mere mogle da se sprovodu i kontrolišu.
 
"Klizava je situacija, tvrdim da je u ovom trenutku smatram da je to najbolje rešenje, ali i zatvaranje svega je rešenje", zaključio je Kon.
  • Novosadjanin

    29.08.2021 23:19
    Ne razumem više ovog čoveka. Zatvarao prošle godine, nije rešio virus, vakcinisao 50% stanovništva, nije rešio problem, naterao sve da nose maske, opet nije rešio problem. Šta sad hoće?
  • dz0

    26.08.2021 07:28
    pre će biti da je frkica od "ulice"...
  • posle

    26.08.2021 06:38
    skoro 2 godine
    neviđenog maltretiranja od strane KRŠ-a prema stanovništvu, a isami kako priznaju povećanja smrtnosti na ovim prostorima, preporučio bih članovima istog da počnu tražiti baš dobre advokate....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.