Javne ličnosti se opraštaju od Gutovića: Igrao uloge kao da se zabavlja

Kolege glumci, reditelji i druge javne ličnosti opraštaju se od glumca Milana Laneta Gutovića koji je preminuo danas.
Scenarista Siniša Pavić izjavio je za N1 da sa smrću Milana Laneta Gutovića odlazi deo svakoga od nas jer je bio miljenik miliona ljudi u Srbiji.
 
Pavić je istakao da Gutović nije štedeo talenat za nešto gde će igrati bolje ili kreativnije, već je igrao uloge kao da se zabavlja.
 
"Kao da to sve njemu čini jednu igru, životnu radost koja ga ispunjava. Bio je ćudljiv možda kod biranja uloga, ali je ovu ulogu koju je sa mnom radio dočepao svojski i rekao: ovo radim za istoriju", rekao je Pavić za N1.
 
Sergej Trifunović napisao je na svom instagram nalogu da nikada neće zaboraviti izvođenje kabarea "Obično Veče", u Stupici, 12 marta 1991. godine.
 
"Samo tri dana nakon tenkova na ulicama, sat vremena priče kako je zapravo došlo da mrtovskih demonstracija. Ne pamtim da sam se tako smejao. Hvala ti. Za sve ti hvala. Naročito za:'Momci, pošto biblioteka ne radi, moraćemo u kafanu'", napisao je Trifunović.
 
Sandra Silađev se oprostila rečima "Pustolove, doviđenja i hvala".
 
Dramaturg Siniša Kovačević je na Tviteru poželeo Lanetu da počiva u miru.
 
"Da u Srbiji ima milijarda ljudi, jedan bi bio Milan Lane Gutovic. Jedan jedini. Hvala ti za prijateljstvo i talenat kojim sam imao čast i sreću da budem obasjavan. Počivaj u miru prijatelju", objavio je Kovačević na svom nalogu.
 
Priliku da bude na pozornici sa Gutovićem je imala i Jelena Gavrilović, koja je uz zajedničku sliku sa predstave poželela da putuje sa anđelima i dodala da je jedan kralj komedije – Milan Lane Gutović.
 
Legendarna glumica Jelisaveta Seka Sablić izjavila je za Nova.rs da je on glumac decenije i veka.
 
"Ja sam ga obožavala bukvalno. Mnogo ga volim. On je glumac svetskih dimenzija, ogroman glumac! Dobio je u publici kod naroda to što on zaslužuje. On je imao ogroman kapacitet, možda je jači od Čkalje. On je glumac decenije i veka", rekla je Seka Sablić za Nova.rs.
 
"Tužna sam da nema ni Žanku Stokić ni Dobričin prsten, ni druga obeležja koja ga obeležavaju kao velikana, a jeste velikan. Mnogo sam ga volela, malo sam igrala s njim, a uvek sam se radovala i bila počašćena kada hoće da se nađe u podeli sa mnom. Ovo je zlo vreme. Gadno", dodala je ona.
 
Vest o smrti Gutovića preneli su i mediji širom regiona, a od njega se na svom Instagram nalogu oprostio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
Milan Lane Gutović preminuo je danas na Vojnomedicinskoj akademiji.
  • Deks

    26.08.2021 02:02
    Zaista je bio veliki glumac i komičar. Ove godine odlaze veliki, počelo je sa Mirom Furlan a evo sada i njen partner iz izvrsne komedije "Špijun na štiklama". Nije bio "jači od Čkalje" ali i nema potrebe na taj način upoređivati ih.
  • Viktor viktor

    25.08.2021 23:24
    Kralj
    Jedan je bio MILAN GUTOVIC LANE HVALA TI ŠOJIĆU ZA SMEH SAV U BELOJ L. I TESNOJ KOŽI
  • Biljana

    25.08.2021 23:23
    Tužna sam
    Otišao je veliki glumac koji nas je uveseljavao. U novoj svetlosti nađi svoj mir, Milane!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.