Vučićevi saradnici osuđuju pretnje njegovoj deci: Ostavite decu na miru

Nakon objave na Tviteru u kojoj je jedan korisnik "kune" decu predsednika Srbije, saradnici i najviši funkcioneri SNS-a najoštrije su osudili pretnje Vučićevoj deci.
Vučićevi saradnici osuđuju pretnje njegovoj deci: Ostavite decu na miru
Foto: 021.rs
Podršku deci predsednika među prvima je pružila premijerka Ana Brnabić, koja je na društvenoj mreži Tviter napisala da ne može da zamisli kako se Vučić oseća.
 
"Zaista ne mogu da zamislim kako se oseća Aleksandar Vučić koji svakodnevno mora da gleda i sluša najstrašnije monstruoznosti upućene njegovoj deci sa jednim ciljem - da mu slome duh kako bi odustao od svake dalje borbe za Srbiju. Sigurna sam da neće uspeti. Podrška Predsedniku i prijatelju", poručila je Brnabić na Tviteru.
 
Ministar finansija Siniša Mali pružio je podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću posle novih pretnji koje su upućene predsednikovoj deci na Tviteru i ocenio da neistomišljenici više ne biraju sredstva.
 
"Znam koliko mu je teško što pored svakodnevne borbe za bolji život građana mora da trpi najgore klevete koje neistomišljenici upućuju njegovoj deci. Ta njihova politička borba je prerasla u svojevrsno ludilo u kojem se ne biraju sredstva. Znam i da ga ništa neće pokolebati u borbi za bolji život svakog deteta u Srbiji. Deca su najveće blago i svetinja. Podrška", napisao je Mali na Instagramu.
 
Mirović: Gola mržnja
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sinoć je na svom instagram profilu oštro osudio seriju pretnji upućenih deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izrazio mu podršku.
 
 
Mirović je pozvao nadležne da se "probude" i preuzmu sve da se ti koji prete deci kazne po zakonu.
 
"Ne samo da ovakve stvari treba osuditi već treba i podsetiti nadležne da se probude i preduzmu sve da se pretnje deci @avucic strogo kazne po zakonu. Svaka pretnja deci, a posebno serija pretnji deci koja ne prestaje mesecima, kukavičluk je najgore vrste. Zašto? To je neka politika? To je pre gola mržnja!!! Podrška Aleksandru Vučiću i stop za nasilje, posebno na već deformisanom Tviteru", poručio je Mirović.
 
Član Predsedništva SNS Nikola Selaković ocenio je da je primitivizam kojim se na društvenim mrežama kontinuirano napada i vređa porodica predsednika Srbije Aleksandra Vučića juče eskalirao u bolesnom izlivu mržnje, "što svakog pristojnog čoveka ostavlja bez teksta, ali i stavlja pred obavezu da se glasno suprotstavi ludilu koje sve više prožima naše društvo".
 
"Kampanja, čiji je deo i oglašavanje osobe koja se na tviteru potpisuje kao Mastif, deo je dugotrajnog procesa u kome učestvuje tajkunima predvođeni deo srpske opozicije, a realizuje se, ne samo posredstvom društvenih mreža, već i kroz tajkunsku propagandnu mašineriju", naveo je Selaković u saopštenju.
 
On je ocenio da predsednika Vučića pokušava da isprovocira i povredi "grupa vlastoljubivih lopuža", čije je bogatstvo, kako je rekao, plod najogoljenije pljačke i zloupotrebe moći, i čija je jedina opsesija da povratkom na vlast legalizuju sve što su pokrali od Srbije i njenih građana.
 
"Nisam siguran da su se sami dosetili da na ovaj način krenu u najprljaviju kampanju protiv predsednika Srbije, ali siguran sam da je ovo samo početak, i da će se medijsko-propagandni udari na porodicu Vučić nastaviti na još otvoreniji i brutalniji način", ocenio je Selaković.
 
Iako Vučića napadi na njegovu decu ne ostavljaju ravnodušnim, Selaković smatra da će nastaviti da se bori za snažnu, samostalnu i slobodnu Srbiju, koja je, kao takva, kako dodaje, očigledno mnogima "trn u oku".
 
"Srpska napredna stranka i građani koji su mu na demokratski način poklonili poverenje da vodi državu biće uz svog predsednika i neće dozvoliti da im grupica lopova, bez obzira koliko jaki bili njihovi inostrani sponzori, kidnapuje državu", poručio je Selaković.
 
Članica Predsedništva SNS Irena Vujović smatra da su poruke upućene Vučićevoj deci nedopustive.
 
"Milica, Danilo i maleni Vukan koji ima samo četiri godine, po ko zna koji put su meta monstruoznih napada, i to samo zato što su deca predsednika države. Svako ko širi mržnju, zbog neslaganja sa nečijom politikom, treba da zna da tako neće zaustaviti napredak i razvoj Srbije. Pristojna Srbija to neće dozvoliti", poručila je Vujović.
 
Mihajlović: "Ostavite decu na miru"
 
Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović osudila je objavu u kojoj se spominju deca predsednika Srbije Aleksandra Vučića na društvenim mrežama.
 
 
"Različita mišljenja, kritike, osude nečijih političkih poteza, sve je to deo politike, ali deca i porodice moraju ostati izvan toga. Niko ne bi želeo da za svoje najbliže pročita morbidne poruke i pretnje kakve se upućuju porodici predsednika Srbije, a ovo je ko zna koji put da se to dešava", navela je Mihajlovićeva u saopštenju za javnost.
 
Ona je ocenila da je "osuda takvog ponašanja stvar elementarne ljudskosti i pristojnosti i ne sme da zavisi od toga da li se slažete ili se ne slažete sa nečijom politikom".
 
Maja Gojković: Od dece predsednika se prave mete
 
Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković takođe je osudila poruke koje su preko društvene mreže Tviter upućene deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića, navodi se u saopštenju Ministarstva.
 
Kako je rekla skoro svakodnevno se vodi kampanja napada na predsednika Srbije i njegovu porodicu u cilju "dehumanizacije i kriminalizacije predsednika", kao i da se u takvoj atmosferi i od dece predsednika prave mete i da su izložena brutalnim uvredama, pretnjama i napadima.
 
"Ovakav čin mržnje uperen prema deci onih koji se kriju iza lažnih naloga govori o njihovom kukavičluku i bezobzirnosti i za osudu je čitavog društva, jer nijednom detetu u Srbiji ne sme da se preti. Uverena sam da politika mržnje, koja ne preza ni od napada na decu, nema niti će imati podršku građana Srbije", zaključila je Gojković.
 
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najoštrije je osudio pretnje koje su upućene deci predsednika Aleksandra Vučića i pozvao nadležne organe da hitno reaguju kako bi se najstrože kaznili oni koji napadaju decu predsednika.
 
Lončar je u izjavi dostavljenoj Tanjugu rekao da je "skandalozno i apsolutno nedopustivo" da se po ko zna koji put napadaju deca predsednik države.
 
"Oni koji nemaju političkih argumenata, oni koje su građani Srbije odavno prozreli i odbacili, svoju nemoć i bes usmerili su na one koji su najranjiviji, na decu!. Srbija to neće dozvoliti, stoga pozivam nadležne organe da hitno reaguju, da se oni koji napadaju decu predsednika najstrože kazne, kako nikome više nikada ne bi palo na pamet da u političkom obračunu napada nedužnu decu", rekao je Lončar.
 
SPS osudila govor mržnje i monstruozne pretnje
 
Socijalistička partija Srbije koja je koalicioni partner Srpske napredne stranke takođe osudila "govor mržnje i monstruozne pretnje deci predsednika Srbije Aleksndra Vučića" i istakla da ovakav način političkog delovanja u Srbiji ne sme da postane norma društvenog ponašanja.
 
"Samo bolesni, beskrupulozni umovi mogu poslati ovakve poruke i to je njihova najveća hrabrost. Ne da odgovaraju na pitanja novinara već da prete, da se i verbalno i fizički sukobljavaju sa novinarima, da ruše i blokiraju Beograd, da kao matricu ponavljaju revanšizam, lustraciju, ulicu, kao da ih se neko plaši, da na ovakav bolestan način pokušaju nekoga emotivno da uzdrmaju", naveo je u saopštenju za javnost predsednik Poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević.
 
"Gospodo mnogo je lako, ostavite decu na miru, Srbija od političara očekuje rešenja, a ne ovakve pretnje. Skinite maske, napišite svoje pravo ime i prezime, izađite sa programom i ljudima koji su garant za realizaciju tog programa i pobedite", zaključio je Milićević.
  • 9

    28.08.2021 08:29
    OSTAVI TI
    nama decu sa vakcinama i brini da ne zavtše trvoja na nekim
    fotkama sa krimosima ili u navijačkoj loži u Rusiji.
  • monti pajton

    28.08.2021 01:24
    Flying circus
    Kletva u maniru vojvode.
  • Dragan

    27.08.2021 23:19
    Sh
    Slobodno dete ce nosilo gajbice i otvorio Bambilend, ćerka nosila pištolj.Deca Josipa Broza kad su bili pijani su noćili u zatvoru.Ni jedan nije posao dobio,izgleda ništa nasledili nisu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.