Ziđin pokreće istragu nakon što je jedan od direktora šutnuo zaposlenog

Kineska kompanija Ziđin najavila je pokretanje interne istrage povodom incidenta u kome je direktor Topionice, kineski državljanin, šutnuo inženjera Nenada Jankucića.
Ta kompanija je u saopštenju navela i da je direktor Lan Shicong uputio izvinjenje Jankuciću i njegovoj porodici i da je izvinjenje prihvaćeno.
 
Incident se dogodio 23. avgusta u pogonu borske topionice, a trenutak kada je Lan Shicong ničim izazvan šutnuo Jankucića zabeležile su kamere video nadzora.
 
Usledila je reakcija sindikata "Nezavisnost" i sindikata topionice koji su zahtevali kažnjavanje direktora topionice, a slučaj je prijavljen i policiji.
 
U saopštenju kompanije Zidjin je navedeno da je 26. avgusta primila dopis u kome su sindikati prijavili "necivilizovano ponašanje" kineskog rukovodioca prema Jankuciću.
 
Ističe se da je "kompanija veliku pažnju pridala tom pitanju" i da je "odmah osnovala jedinstvenu Komisiju za istraživanje incidenta"
 
Navodi se i da je ta Komisija sazvala sastanak sa sindikatima i ocem oštećenog tokom koga se kineski rukovodilac "iskreno izvinio porodici Jankucića" a izvinjenje je, kako je navedeno, prihvaćeno.
 
Kompanija Ziđin je naglasila i da nikome "nije dozvoljeno da se necivilizovano ponaša i bez poštovanja ophodi prema zaposlenima".
 
Predloženo je da se "pojača kulturološka razmena" i da svi zaposleni, i kineski i srpski državljani, "moraju u toku rada da poštuju druge, da budu ravnopravni, da gaje prijateljske odnose i da sarađuju".
 
Od kineskih radnika se zahteva i da na adekvatan način sprovode aktivnosti na jačanju kulturološke razmene i da "savesno uče srpske običaje i navike".
 
U pismu Lan Shicong je zamolio Jankucića za izvinjenje.
 
"Molim Vas da mi dozvolite da Vam uputim najiskrenije izvinjenje u vezi sa necivilizovanim ponašanjem na terenu i da iskažem osećaj krivice i griže savesti što sam Vama i Vašoj porodici naneo bol", naveo je on.
 
Objasnio je da "zbog ličnih razloga" ne razume "dovoljno dobro" kulturološke navike u Srbiji.
 
"Istovremeno nisam bio dovoljno strog prema sebi, te sam svoje loše navike preneo i na posao, čime sam svojim ponašanjem iskazao nepoštovanje prema Vama", dodao je kineski rukovodilac.
 
Naglasio je i da će preispitati svoje ponašanje i naučiti lekciju "da više razumem srpske običaje i navike".
  • neko

    28.08.2021 15:45
    @Insajder



    Ne ta prica. ima druga.
  • monti pajton

    28.08.2021 15:23
    Flying circus
    Kulturoloska razmena.
  • Insajder

    28.08.2021 14:25
    @neko
    “Znam pricu da je u NIS-u neki rus samarao ljude. Niko ga nije prijavio zbog straha od otkaza.”

    Nije šamarao, nego je jednom prilikom, nezadovoljan čistoćom kod bušotine, zamazao prste tom nečistoćom i prešao preko lica radniku. To mu je bio kraj u NIS-u, odmah je smenjen i poslat kući.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija