Nova usluga geodetskog zavoda: Elektronski do potvrde o novoimenovanoj adresi

Republički geodetski zavod (RGZ) pokrenuo je internet i mobilnu aplikaciju "Moja adresa" preko koje će građani bez odlaska na šalter moći da dobiju potvrdu na kojoj adresi žive.
Nova usluga geodetskog zavoda: Elektronski do potvrde o novoimenovanoj adresi
Foto: Pixabay
Vesna Protulipac iz RGZ je za TV K1 objasnila da je dobijanje tog obaveštenja, bez obzira da li elektronski ili lično na šalteru, besplatno.
 
U Srbiji je u toku projekat adresnog registra, što je dovelo do označavanja novih naziva ulica na terenu, i objekata sa kućnim brojevima.
 
"Elektronska usluga je formirana da bi građani uštedeli vreme i odlazak na šalter RGZ da bi proverili na kojoj adresi žive, ako im je potreban taj dokaz", rekla je ona.
 
Kako je podsetila, ovaj podatak je neophodan građanima tek po isteku važenja, kada obnavljaju svoja lična dokumenta.
 
Ona je navela da sve ostale državne institucije moraju po službenoj dužnosti same uskladiti taj podatak građana.
  • Neko

    31.08.2021 17:20
    Tanja je u pravu. Meni su juče u mup-u rekli da oni ne poseduju čitač QR koda i da sa tim papirom ne mogu da uradim ništa i ja lepo dignem ruke od svega.
  • Miloš

    29.08.2021 21:49
    Lud zbunjenog...
    Podatke o prebivalištu građana vodi MUP a ne RGZ! Samo u slučaju promene naziva ulica, ta potvrda se traži(na papiru, overena).
    Netačni podaci u RGZ, kojih je najviše, se prema njihovom uputstvu ispravljaju "overenom potvrdom od notara" tj. overenom ličnom kartom i zahtevom za ispravku.
  • milicica

    29.08.2021 21:32
    bolje da ubrzaju
    Upis stanova koji nisu upisivani godinama a to im je obaveza a ne da kao nesto rade besplatno da im sutra bude opravdanje za nerad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.