Šapić: Državnu himnu treba puštati na početku svakog dana ili nedelje

Predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić podržava inicijativu da se himna Srbije intonira prvog školskog dana, ali smatra da bi to trebalo da bude češće, na početku radnog dana ili nedelje.
Isto je podržao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić sa kojim je obišao renoviranu Osnovnu školu "Duško Radović" na Novom Beogradu.
 
"Baš sam srećan zbog te odluke, jer decu od najranijeg doba treba da učimo šta je himna, da poštuju svoju zemlju i da im te tradicionalne stvari ulaze u sastavni deo njihove edukacije i vaspitanja", rekao je Šapić i poručio da ne zna zašto bi nekome smetala državna himna. 
 
Podsetimo da je danas počela nova školska godina intoniranjem državne himne "Bože pravde", a po nalogu ministra prosvete Branka Ružića.
  • Vanja

    01.09.2022 08:07
    himna
    Kod mene kad pustis vodu u wc zasvira himna.. Narod odusevljen!
  • Cvele

    03.09.2021 10:17
    Ima li vece sramote za Srbiju kada plagijator prica o himni?
  • Darko

    02.09.2021 23:58
    Ostaju
    Mozemo pevati himnu svaki dan, dzaba dok imamo cucavce po skolama i izlizane table i krefu u 21. veku!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija