Građani pitaju Sinišu Malog na Instagramu: Kako preživeti sa 300 evra mesečno?

Kako preživeti sa 300 evra mesečno, jedno je od pitanja koje su građani Srbije uputili ministru finansija Siniši Malom koji danas na Instagramu odgovara na pitanja o e-fakturi.
Građani pitaju Sinišu Malog na Instagramu: Kako preživeti sa 300 evra mesečno?
Foto: 021.rs
Građane zanima i zašto plaćamo najskuplje gorivo i registraciju u Evropi, kada će se menjati način oporezivanja automobila, a postavljaju i pitanja o doktoratu i stanovima u Bugarskoj, prenosi N1.
 
Plan Siniše Malog bio je da se u rubrici "Pitajte ministra finansija", koju je danas pokrenuo na svom Instagram nalogu (@mali_sinisa), razgovara o elektronskim fakturama koje u Srbiji treba da zažive od početka iduće godine.
 
Ministar je pozvao građane da, putem Instagram storija, postavljaju pitanja na temu e-faktura, a stigla su ona koja se odnose na uslove života i afere koje se povezuju sa njegovim imenom.
 
"Zašto plaćamo najskuplje gorivo u Evropi? Zašto plaćamo najskuplju registraciju vozila u Evropi? Zašto plaćamo najskuplji tehnički pregled u Evropi i zbog čega se samo kod nas radi svake godine? Zašto je hrana, kućna hemija, bela tehnika jeftinija u Italiji nego kod nas", neka su od pitanja upućenih ministru finansija, uz ono kratko i jasno: "Kako preživeti sa 300 evra mesečno?".
 
Građane tište i visoki nameti na ime oporezivanja automobila po kubikaži.
 
"Sedam godina pričate o pravilniku za porez na luksuz za automobile. Još je ministar Vujović obećao pravilnik, imam i dopis od ministra. I – nema pravilnika. Kroz nekorektan porez uzet je još jedan automobil. Da li je moguće da Crna Gora ima povoljniji porez na luksuz od Srbije", pitanje je jednog građanina.
 
 
Građane su zanimali i odgovori na pitanja u vezi sa doktoratom Siniše Malog, stanovima u Bugarskoj, kao i o novom zakonu za frilensere.
 
Bilo je i pitanja koji se odnose na teme aktuelne već dve decenije.
 
"Kada ćete dati novac bivšim radnicima Geneksa na koji čekaju 20 godina, zar ćete dozvoliti da vas tuže sudu u Strazburu", pitao je jedan od zainteresovanih građana.
  • V

    02.09.2021 07:27
    V
    Sta ste glasali to i jedite! Hvala!
  • 9

    01.09.2021 23:19
    Kako sa 300E-Lako
    platiš dve ture u kafani i kuliraš posle toga ceo mesec.
    Ako doza nije dovoljna svi kontejneri ovog grada su tvoji ,
    mada koliko vidim pod prozorom sve ćešće je oko njih gužva,
    kao u svakom zlatnom dobu ,pored ekonomskog tigra.
  • Ns, ne sns

    01.09.2021 19:13
    @V
    Jes ti podrign'o od tog sendviča? Kako te nije sramota? Postoje i časni ljudi koji se zarad velike plate ne učlanjuju u stranke, i oni zbog takvih poput tebe ni ne mogu da se zaposle na boljim radnim mestima. Jadan li si kad tako razmišljaš...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.