Skupština slobodne Srbije: Sejdinoviću režim ponovo prebrojava patriotska krvna zrnca

Skupština slobodne Srbije osudila je nove napade na Nedima Sejdinovića nakon što je ovaj novinar objavio tekst u listu Danas.
Skupština slobodne Srbije: Sejdinoviću režim ponovo prebrojava patriotska krvna zrnca
Foto: 021.rs
Sejdinović je u kolumni "Biti Vojvođanin" izneo stavove o aktuelnom pitanju izjašnjanja na popisu stanovništva kao Vojvođani.
 
"Moglo bi se reći da je afera 'Vojvođanin' više protresla patriotske duhove i sa ove i sa one strane Save i Dunava, koji u cilju zaštite jedinstva srpske nacije čuvaju đedovu kuburu na tavanu, a haubicu u podrumu, jedva čekajući da ih ponovo upotrebe – nego ne baš toliko brojne građane Vojvodine koji drže do vojvođanskog identiteta, a koji je, na nesreću i Srbije i Vojvodine, dobrano stradao u udruženom zločinačkom poduhvatu moćne beogradsko-centralističke politike i ideologije i onih političkih boraca za autonomiju koji su od te borbe načinili sredstvo za bogaćenje i klijentizam svake vrste", navodi Sejdinović, izmešu ostalog, u kolumni objavljenoj i na sajtu Danasa.
 
Skupština slobodne Srbije navodi da je Sejdinović sada meta "brutalnih i podmuklih napada" vlasti.
 
"Režimski glasnogovornici još jednom nasrću na integritet i profesionalizam čoveka koji se ne libi da kritički i neustrašivo stane na branik istine i slobode i iskorači pred zlo oličeno u avetima ne tako davne i krvave prošlosti. Napredni mafijaški režim očigledno nije u stanju da istrpi reči opravdane i objektivne kritike. U tekstu novinar Nedim Sejdinović je precizno razobličio još jednu političku smicalicu posrnulog režima Aleksandra Vučića. Naprasnim otvaranjem rasprave o vojvođanskom identitetu, vladajuće strukture pokušavaju da mobilišu svoje poljuljano i nehomogeno biračko telo, ne bi li animirale večite političke dušebrižnike da iskažu svoju 'patriotsku' brigu za sudbinu Vojvodine, skrećući pri tome pažnju javnosti sa svojih veza sa organizovanim kriminalom", navodi Skupština slobodne Srbije.
 
Sejdinoviću se sada, kako dodaju, prišivaju stavovi koje nije izneo i, što je još opasnije, prebrojavaju mu se patriotska i nacionalna krvna zrnca.
 
"Skupština slobodne Srbije ukazuje na realnu opasnost ovakvih napada koji 'iscrtavaju mete' na leđima profesionalnih i nezavisnih novinara, ali isto tako i mislećih, slobodoljubivih ljudi u Srbiji. Upozoravamo nadležne da svaki napad na novinara Nedima Sejdinovića shvate veoma ozbiljno, jer je vreme slobode, a samim tim i odgovornosti za počinjena nepočinstva i zlodela, veoma blizu", zaključuju u Skupštini slobodne Srbije.
  • Komšinica

    02.09.2021 11:29
    Podrška
    Podrška za Netu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija