Prvostepena presuda u korist Olje Bećković: "Hit tvit" je plagijat

Viši sud u Beogradu doneo je prvostepenu presudu po tužbi Olje Bećković protiv televizije Pink, Željka Mitrovića, Verice Bradić i Gorana Gmitirća.
Presudom je utvrđeno da su tuženi povredili autorsko pravo tužilje Olje Bećković na njenom autorskom delu pod nazivom "Utisak nedelje".
 
Presudom je takođe utvrđeno da su tuženi kreirali, proizveli, objavili i emitovali na televiziji Pink televizijsku emisiju pod nazivom “Hit tvit” koja se bitno podudara sa originalnim autorskim delom televizijske emisije "Utisak nedelje" autora Olje Bećković, javlja Nova.rs.
 
Olja Bećković, autorka emisije Utisak nedelje, koja je podnela tužbu protiv televizije Pink zbog emisije "Hit Tvit", govorila je ranije za N1 da očekuje da sud lako donese odluku o povredi autorskih prava.
 
"Mislim da su Željko Mitrović i Verica Bradić jedini ljudi na svetu koji ne vide da je to plagijat. Nadam se da će im presuda pomoći da razumeju da plagiranje nije dozvoljeno", kazala je Bećković posle ročišta.
 
Vlasnik TV Pinka Željko Mitrović i voditeljka "Hit tvita" Verica Bradić tvrdili su danas na sudu da te dve emisije nemaju nikakve sličnosti i da se ne radi o plagijatu.
  • Bolo

    02.09.2021 18:33
    Skoro neverovatno
    Čudi me da je u pitanju plagijat obzirom da je Mitrović inventor i naučnik.
  • 56

    02.09.2021 18:25
    Zna se ko može biti kriv
    @Marina

    Nadam se da ste ironični u vašem komentaru. Ako niste, teško Srbiji, vas i da ne pominjem.
  • @Марина

    02.09.2021 18:10
    Jel te plaćaju i za pušenje svim ostalim botovima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.