Srbija pregovara sa Izraelom o nabavci protivoklopnih raketa

Zvaničnik izraelske firme "Rafael" je, na nedavno održanom aeromitingu u Kečkemetu u Mađarskoj, za RTS potvrdio da Srbija pregovara sa Izraelom o nabavci protivoklopnih raketa "Spajk".
Srbija pregovara sa Izraelom o nabavci protivoklopnih raketa
Foto: Pixabay (ilustracija)
Rakete "Spajk" su najnovije generacije i lansiraju se sa postolja, oklopnog vozila ili helikoptera i uništavaju sve moderne tenkove i oklopna vozila.
 
Imaju domet 5,5 kilometara ili čak deset ako ih lansira helikopter.
 
"U Srbiji nastupamo zajedno sa Jugoimportom i radimo na promociji raketa Spajk LR 2, koja je ovde izložena. To je ono što promovišemo u poslednje vreme. Ukoliko posao sa Jugoimportom uspe, onda ćemo ponuditi i druga rešenja. To su rakete Spajk ER i NLOS koje imaju mnogo veći domet", rekao je Al Zaher, regionalni direktor firme "Rafael Napredni odbrambeni sistemi", prenosi RTS.
  • Dragan

    03.09.2021 09:30
    Ah
    Koliko nas je koštao izraelski satelit ?Hrvatska htela kupiti čak potpisala sporazum o kupovini F16 sve dok veliki brat iz Vašingtona ne reče-Ne.A ovi što skalamerije prefarbanih vozila Lazar i Miloš smatraju vozilima šta reći.Imao sam čast da sam u JNA video sva ta vozila+ruske Kraz, američke Ford +top haubicu 1984g.Doduše imali i američke radare,ruske protiv oklopne sisteme,britanski PVO sistem upravljanja.I izgubismo rat od šumara.
  • Dete rock'n rola

    03.09.2021 08:25
    Uh, dobro je..... ako ne nabavimo protivoklopne rakete......... propadosmo.
  • Opasna

    03.09.2021 06:56
    Je
    Ravnica kad "Čankovi"krenu osvajati Pancevo Novi Sad SRBOBRAN Suboticu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.