Odbojkaši Srbije savladali Belgiju

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije uspešno je počela odbranu titule na šampionatu Evrope, pošto je večeras u Krakovu, u prvom kolu grupne faze takmičenja, pobedila Belgiju sa 3:1.
Odbojkaši Srbije odigrali su odličan meč i bez većih problema su ostvarili prvu pobedu, a utisak nije pokvario ni pad koncentracije u tećem setu, koji su Belgijanci uspeli da dobiju.
 
Prva dva seta izabranici Slobodana Kovača su odigrali izvanredno, nakon čega su se malo opustili i u trećem setu dozvolili protivniku da povede sa 13:7.
 
Kovač je tada promenio korektora i umesto Dražena Luburića uveo je Aleksandra Atanasijevića, čiji su odlični servisi i napadi doprineli da zaostatak smanjimo na 20:19.
 
Potpuni preokret ipak nismo napravili, jer je usledilo nekoliko vezanih grešaka i Belgija je smanjila na 2:1.
 
U četvrtom setu usledilo je buđenje naših odbojkaša, koji su veoma brzo napravili razliku od pet-šest poena i do kraja meča nisu imali problema da je sačuvaju.
 
Izvanednu utakmcu je odigrao Uroš Kovačević, koji je osvojio 27 poena, Marko Ivović je bio drugi poenter sa 13 poena, dok je Atanasijević za set i po poentirao 11 puta, a imao je tri bloka.
 
Srbija će sutra u drugom kolu igrati protiv Ukrajine, koja je danas pobedila Grčku sa 3:2. U našoj grupi je i svetski prvak Poljska, koja je na startu savladala Portugaliju sa 3:1. 22:42.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.