TV Hepi ekspresno dobila dozvole za četiri nova kanala, nagrađena za diskriminaciju i uvrede

Savet REM-a ekspresno je izdao dozvole Televiziji Hepi za četiri nova kanala, uprkos tome što ova televizija svakodnevno krši Kodeks novinara.
TV Hepi ekspresno dobila dozvole za četiri nova kanala, nagrađena za diskriminaciju i uvrede
Foto: Youtube (TV Happy)
Preduzeće za marketing, izdavačku delatnost, radio i televiziju Hepi TV d.o.o. podnelo je Regulatornom telu za elektronske medije (REM) početkom avgusta zahteve za izdavanje dozvole za pružanje medijske usluge na osnovu zahteva, za četiri nova kanala. Savet REM-a je ekspresno, 27. avgusta, na vanrednoj sednici odlučio da izda dozvole za kanale Moja Hepi zemlja i Moje Hepi društvo, saznaje Cenzolovka.
 
Već danas, 3. septembra, članovi Saveta REM-a ponovo su se vanredno sastali i odlučili da izdaju dozvole za još dve nove televizije – Moj Hepi život i Moja Hepi muzika.
 
Članica Saveta REM-a Judita Popović kaže za Cenzolovku da je ovako važna odluka o izdavanju dozvola donesena bez diskusije jer nije održana uživo. Popović je na prošloj sednici glasala protiv dnevnog reda, ali nam prenosi da je za izdavanje dozvola TV Hepi glasala većina članova Saveta. Ove odluke za nju nisu iznenađenje i u maniru su dosadašnjeg rada REM-a.
 
"TV Hepi je do sada pokazala kako radi i kako namerava da radi i ta namera da nastavi na isti način je nju kvalifikovala za dobijanje novih kanala. Ja tu ne vidim ništa kvalitetno, ne zato što imam nešto protiv te televizije, nego zbog toga što su pokazali veliko nepoštovanje prema auditorijumu, veliki prezir prema građanima Srbije i veliki potencijal za kršenje ključnih zakona u medijskoj sferi, a da nisu snosili nikakve posledice. Dobili su krila i sada im je nebo granica", ocenjuje Popović.
 
Ona ističe da je jedna od osnovnih uloga medija da podižu kulturni i obrazovni nivo građana, da se taj nivo danas drastično snižava i da REM nije napravio red na medijskoj sceni.
 
Ni za Jelenu Kleut, docentkinju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, ove odluke članova Saveta REM-a nisu iznenađujuće. Kleut za Cenzolovku da je važna institucija, kao što je REM, postala "protočni bojler" za sprovođenje političkih i ekonomskih interesa, umesto da obezbeđuje da se u medijskoj sferi poštuje interes javnosti.
 
Prema njenim rečima, TV Hepi je toliko radila na promociji diskriminacije i nasilja da su očito "odnegovali" publiku koja bi volela da vidi još toga i zato će joj se ponuditi dodatni kanali. Deo ove jednačine je i to što je ova televizija ponudila otvoreni mikrofon stranci na vlasti.
 
Kako Cenzolovka piše, Hepi godinama emituje emisije pune nasilja, vređanja žena, neistomišljenika, nacionalnih manjina, promovisanja ratnih zločinaca. Više puta Služba za nadzor i analizu programa REM-a utvrdila je da je određeni program neprofesionalno vođen.
 
Prema podacima REM-a, TV Hepi je kažnjena samo 20 puta za sedam i po godina.
 
Opširnije na portalu Cenzolovka.
  • Baki

    09.05.2022 15:39
    Srecan dan
    Happy treba da se ugasi i na toj nacionalnoj frekvenciji treba da ti Novoj s
  • Zabrinut

    03.09.2021 19:41
    za Marinu/Marinka
    @Marina ili @Marinko...
    Koliko sendvica ti mozes da pojedes dnevno?
    Nema tvoj komentar za "Na Detelinari..." je l' to znaci ne brine te pucanje i kriminal, samo unutrasnja politika i "ratno-huskacke" tv stanice?
    'aj' napisi makar jednu, pa da idemo na sendvic
  • Zoem se Stevo

    03.09.2021 19:28
    Inače
    Bistriji ii tuplji čovek biva kad ....
    Ovo važi za obojicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.