Vulin posle takmičenja "Čuvari reda": Ovo je trijumf volje

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posle današnjeg takmičenja "Čuvari reda" rekao je da je uspeh pripadnika vojne policije "trijumf volje".
Vulin posle takmičenja "Čuvari reda": Ovo je trijumf volje
Foto: 021.rs
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas završnoj,  četvrtoj fazi takmičenja "Čuvar reda" na kralјevačkom poligonu "Beranovac" gde se pripadnici vojnih policija Ruske Federacije, Irana, Katara, Kipra, Kazahstana i Srbije nadmeću za medalјe u "Trci heroja".
 
"Vojska Srbije i na ovaj način dokazuje koliko je rame uz rame sa najznačajnijim, najbrojnijim armijama sveta. Ima brojnijih armija od naše, ali tvrdoglavijih, upornijih i obučenijih nema", istakao je ministar Vulin, na čiju se inicijativu, dok je obavlјao funkciju ministra odbrane, takmičenje "Čuvar reda" po prvi put održava u Srbiji na poligonima Beranovac i Žiča.
 
Prema njegovim rečima, vojni policajci danas su pokazali da mogu da se nose sa svima u svetu, da su izuzetno obučeni, ali iznad svega motivisani.
 
"Ovo je trijumf volјe. Svako može da nauči i da se pripremi da istrči 12 kilometara, ali samo onaj ko je zaista vrhunski motivisan može sebe da ostavi na ovoj stazi i da učini sve da bi pobedio", rekao je ministar.
 
Nepoznato je da li ministar zna da je "Trijumf volje" retko korišćena sintagma zato što je to naziv nacističkog propagandnog filma iz 1935. godine koji je osmislila i režirala Leni Rifenštal.
 
Film prikazuje Kongres nacističke partije održan u Nirnbergu 1934. godine kome je prisustvovalo više od 700.000 nacističkih pristalica.
 
Inače, ovo nije prvi put da pripadnici vladajuće koalicije parafrazirao nacističke izjave. Tako je pre nekoliko meseci Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada Kragujevca i funkcioner Srpske napredne stranke na Fejsbuku objavio "jedna stranka, jedna zemlja, jedan predsednik" i tako parafrazirao slogan "Jedan narod, jedan Rajh, jedan firer".
  • Joca

    03.09.2021 21:50
    Teško da je on za to čuo, mislim da je više nabacivao reči - pa tako ispalo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.