Vučić odlikovao austrijskog kancelara

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc dobio je danas Orden Republike Srbije na lenti koji mu je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić odlikovao austrijskog kancelara
Foto: FoNet (Aleksandar Barda)
Kurc je odlikovan za naročite zasluge za učvršćivanje prijateljskih odnosa sa Srbijom.
 
"Od danas, na simboličan način, Srbija je vaša druga kuća", poručio mu je Vučić.
 
"Austrija će nastaviti da se unutar Evropske unije (EU) kontinuirano zalaže za evropsku perspektivu Srbije i zemalja Zapadnog Balkana i njihovo pridruživanje Uniji", izjavio je austrijski kancelar, a  predsednik Srbije zahvalio je za podršku te zemlje na ubrzanju evropskih integracija.
 
"Rekao sam na Bledu da je Srbija na evropskom putu, znamo šta nam je domaći zadatak, šta treba da uradimo u oblasti vladavine prava, postizanje kompromisnog rešenja sa Prištinom, ali ono što se vama učinilo skeptičnim, a ja smatram realnim, jeste da je u EU značajan broj zemalja koji ne žele proširenje", istakao je Vučić.
 
"Fer je da nam onda to kažu. Ako Makedonija promeni ime, mi uradimo 10 stvari, a nema otvaranja pregovora za njih, a klastera za nas, onda je pitanje", naveo je predsednik Srbije.
  • Ivana

    04.09.2021 18:25
    Mere
    Austrijski kancelar je veliki prijatelj Srbije i čestitam na ovom ordenu, zaslužio je svojim radom. Hvala Kurzu na svemu što čini za našu državu i njene građane.
  • pobogu

    04.09.2021 15:57
    Ni Austrija nije sto je nekad bila...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija