FOTO: Kurc s Brnabić na sastanku o ulaganjima, potom mu Vučić pekao biftek

Kancelar Austrije Sebastijan Kurc izjavio je danas u Beogradu, u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, da očekuje značajne austrijske investicije na srpskom tržištu u skoroj budućnosti.
On je naveo da će Austrija i u budućnosti predstavljati važnog partnera Srbiji u okviru Evropske unije i pružati pomoć i podršku po svim, za našu zemlju ključnim pitanjima, saopšteno je iz Vlade Srbije.
 
Dodao je da Austrija podržava dijalog Beograda i Prištine, koji je ocenio kao veoma "značajan proces i presudan za stabilnost i napredak regiona".
 
Premijerka Brnabić je zahvalila na konstruktivnoj podršci i pomoći koju Austrija pruža u procesu evropskih integracija i dodala da će Srbija "i u budućnosti znati da ceni i poštuje ovo partnerstvo i snažno zalaganje Austrije unutar Evropske unije za evropski put Srbije i Zapadnog Balkana".
 
Foto: Beta
 
Naglašavajući da je za Srbiju stabilnost regiona izuzetno značajno pitanje, predsednica vlade izrazila je zabrinutost zbog aktuelne situacije u pregovorima Beograda i Prištine, neuspeha u implementaciji dogovorenog Briselskim sporazumom i zbog sigurnosti srpskog i nealbanskog stanovništva na Kosovu, a zbog učestalih napada, navodi se u saopštenju. 
 
Vučić za roštiljem
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu je objavio fotografiju popodneva koje provodi s Kurcem.
 
"Divno popodne koje zajedno provodimo @sebastiankurz i ja. Inače, rekao sam Sebastianu danas da je za nas Srbe najvažnije da budemo dobri domaćini i da nas najviše pogodi kada neko od naših gostiju kaže da to nismo bili. Za one radoznale, prvo što pripremam je biftek, uz najbolja srpska vina", prati objavljenu fotografiju.
 
  • Ljubica

    08.09.2021 00:02
    Sto vise upoznajem Anu Brnabic, sve mi se vise dopada, savremena, jednostavna, pametna, lepa i draga osoba. Ne cudi sto predsednik ima u nju neograniceno poverenje, opravdano.
  • @Ivana

    04.09.2021 20:11
    Ivana
    04.09.2021 • 18:02
    Investicije
    Hvala našem predsedniku koji je ugostio Kurza koji je veliki prijatelj našeg naroda i države, koji želi da pomogne u razvoju srpske privrede, i želi da austrijske kompanije investiraju u Srbiju. Ovo su velike vesti za našu državu.

    Ti bas i subotom navece moras da radis? Mada kontam, ako neces ti, dovesce nekoga sa Sri Lanke; nije nesto zahtevno, a oni za 32.000 dinara grizu 6 dana nedeljno po 10 sati. Ovo bi radili i 7 dana po 12 sati za 25.000.
  • Biba

    04.09.2021 19:35
    ?
    Da li mu je posle nesto i odsvirao?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija