VIDEO: Građani u Beogradu u šetnji tražili čist vazduh i zdravu životnu sredinu

Više hiljada građana je danas u centru Beograda učestvovalo u šetnji zbog zagađenja vazduha u Beogradu i Srbiji.
Protest je organizovala neformalna grupa građana Eko straža zbog, kako je navela u saopštenju, dramatične situacije sa kvalitetom vazduha u Srbiji i nereagovanja nadležnih organa.
 
Tokom šetnje od Slavije do Trga Republike okupljeni su nosili transparente "Za Srbiju bez smoga", "Gušite nas", "Pažljivo dišite", "Vazduh je opasan", "Vinča gori, a baba se češlja".
 
Eko straža je saopštila da traži poštovanje Ustava, člana 74. koji garantuje čistu životnu sredinu, ali i objektivno informisanje.
 
 
Eko straža je navela da je ovo drugi protest po redu, od kako je 10. januara organizovala prvi ekološki skup za pravo građana za zdravu životnu sredinu.
  • realno

    04.09.2021 23:44
    Pozdravljam svaku akciju za spas životne sredine i osvešćivanje građana. Ali, imam prigovor.
    - Ne trebaju deca na takvim skupovima, decu treba od malena učiti kulturi, higijeni, zaštiti životne sredine itd.
    - Većina učesnika ne nosi maske i to je neodgovorno i neozbiljno. Kako da se ostavi utisak ekološki odgovornih i osvešćenih, a ne pridržavaju se mera za zaštitu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.