Školama stiglo uputstvo od ministarstva za ekskurzije - evo koji je uslov da se realizuju

Ministarstvo prosvete uputilo je dopis osnovnim i srednjim školama o održavanju ekskurzija i nastava u prirodi.
Školama stiglo uputstvo od ministarstva za ekskurzije - evo koji je uslov da se realizuju
Foto: Pixabay
U dopisu se navodi da se te aktivnosti mogu održati samo u slučaju da su škola koja organizuje putovanje i sredina u kojoj se putuje u zelenoj zoni, rečeno je danas Tanjugu u tom Ministarstvu. 
 
Potrebno je da se direktori škola obrate nadležnim zavodima za javno zdravlje neposredno pred put, a najranije sedam dana i provere da škola i lokacija nastave u prirodi, izleta ili ekskurzije nisu u crvenoj zoni.
 
Dopis u škole stigao je juče, nakon što se na nedavno održanoj rekreativnoj nastavi na Divčibarama kovidom zarazilo oko 20 đaka i dvoje učitelja iz Osnovne škole "Milan Rakić" na Novom Beogradu.
 
U Ministarstvu kažu da se situacija prati na dnevnom nivou i da će se u slučaju pogoršanja situacije, doneti odgovarajuća odluka.
  • Biljana

    07.09.2021 17:04
    A mojih 300 evra sto sam prosle godine uplatila matursku ekskurziju agenciji putopis pojela maca.Sramota da se to nista ne resava.
  • Milan NS

    07.09.2021 14:02
    ... jer
    turističke agencije ne smeju da se dovedu u poziciju da vraćaju uplaćen novac.
    Jel tako, gosn Seničiću?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.