Predstavljen Predlog nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina

Predlog nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina predstavljen je danas na okruglom stolu.
Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da je Predlog nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina i Akcionog plana za njeno sprovođenje "strateški dokument" koji predstavlja "putokaz reformi u toj oblasti".
 
Ona je rekla da taj dokument sadrži i niz specifičnih koraka koje će Srbija nastaviti da preduzima u cilju sveukupnog unapređenja regionalnih odnosa i pristupa Evropskoj uniji, saopšteno je iz ministarstva.
 
Popović je na okruglom stolu posvećenom predstavljanju Predloga nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina od 2021. do 2026. godine i Akcionog plana za njeno sprovođenje, rekla da je "opšti cilj Strategije definisan kao osnaživanje procesnih i vanprocesnih mehanizama za suzbijanje nekažnjivosti ratnih zločina".
 
Ona je navela da Strategija predviđa i "zaštitu i podršku žrtvama, otkrivanje sudbine nestalih i izgradnju društvenog ambijenta tolerancije i pomirenja", što bi na širem planu "doprinelo rešavanju preostalih bolnih pitanja iz perioda raspada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije".
 
Ambasador Misije OEBS-a u Srbiji Jan Bratu pozdravio napore Vlade Srbije usmerene ka procesuiranju ratnih zločina, ističući da Strategija i Akcioni plan "predstavljaju značajne strateške dokumente i korak napred na ovom polju".
  • ?

    08.09.2021 06:40
    Wtf?
    Ovo nabrojano je sve suprotno od onoga sto SNS i Vulinova Srbija radi.
    Ce biti prekreceni grafiti sa Mladicem i ce biti sklonjena ona slika Seselja kod Vlade Vojvodine?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.