EU razmatra uklanjanje Srbije sa "zelene liste"

EU razmatra uklanjanje Srbije i još pet zemlja sa "zelene liste" trećih zemlja čijim građanima je dozvoljen ulazak u EU na osnovama dobrih epodemioloških parametara.
EU razmatra uklanjanje Srbije sa "zelene liste"
Foto: Pixabay
To znači da bi se i posetioci koji se vraćaju iz tih zemalja mogli suočiti sa pooštrenom kontrolom, poput testova na COVID-19 ili karantina.
 
Ambasadori zemalja članica bi sutra na sastanku u Briselu trebalo da odlučuju o tome koje će zemlje ostati, a koje će biti uklonjene sa "zelene liste" koja se ažurura dva puta mesečno.
 
Posebni zdravstveni komitet EU predložio je uklanjanje sa liste Srbije, Albanije, Japana, Jermenije, Azerbejdžana i Bruneija.
 
U Briselu navode da su prosečni novi dnevni slučajevi infekcije kovid-19 u ovih šest zemalja naglo porasli sa ispod 40 na milion stanovnika, koliko je bilo krajem juna, na više od 100 nedeljno, pri čemu je u Srbija ta brojka stigla i do 500.
 
U prethodnom krugu, pre deset dana, zbog pogoršane epidemiloške situacije, sa "zelene lisite" već su uklonjene Crna Gora, Severna Makedonija i Kosovo.
 
Odluka amabasadora EU trebalo bi da bude i formalizovana do kraja nedelje.
  • Aleksej

    08.09.2021 07:49
    This is corona now!
    Hahahah @dejan, antivakseri su krivi za sve, LOL!!! :D :D
  • /

    08.09.2021 00:00
    /
    @56
    najveci problem je sto srbija cilja bas na to da bude opet izuzeta iz eu pa da rusija i kina lakse za.ebavaju ovaj narod ovde.

    malo njih se seca 90 ih osim ovog olosa na vlasti
  • Zana

    07.09.2021 23:16
    @Martins
    Zasto da se raspadne da bi indijanci kao mi mogli da rasire svoju nekulturu zivljenja. Pogledajte samo na cega nam lici zemlja od urbanizma do higijene do ogranicene i sive kuhinje osrednjeg kvaliteta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija