Tiodorović: Ja sam za to da nevakcinisane obolele leče nevakcinisani doktori

Situacija u vezi sa kovidom je nepovoljna, a u pojedinim delovima zemlje je vanredna, zbog toga će članovi na sledećoj sednici Kriznog štaba predložiti strožu kontrolu mera koje nikada nisu ukidane.
To je za Tanjug rekao epidemiolog Branislav Tiodorović.
 
Podseća o kojim je merama reč - nošenje maske u zatvorenom prostoru, držanje distance na zatvorenom i otvorenom prostoru i dezinfekcija, te navodi da je nepoštovanje tih mera tokom leta i odsustvo kontrole u primeni mera dovelo do jučerašnjeg broja zaraženih koji premašuje 5.000.
 
"Gledajući kada je sve počelo početkom avgusta brzo smo došli do te brojke, a tada smo dali procenu da će brojke biti nezaustavljive i ovo sada nije iznenađenje", rekao je Tiodorović.
 
Ističe da je "crvena linija" pređena, odnosno trenutak kada smo mogli da zaustavimo visok broj novozaraženih na dnevnom nivou.
 
Tiodorović kaže da tokom leta mere nisu poštovane, da se kontrola mera na lokalnom nivou nije sprovodila, kao i da je vakcinacija posustala. Navodi da smo danas među poslednjima u Evropi po broju vakcinisanih, a bili smo, podseća, prvi.
 
Kovid propusnice nisu diskriminacija
 
Upitan da li će na sledećoj sednici biti predloženo uvođenje strožih mera, Tiodorović kaže da je predlog struke još pre mesec dana bio da se poboljša kontrola sprovođenja mera, a da su pre dva meseca predlagali i uvođenje kovid propusnica.
 
Kaže da se kovid propusnicama ne pravi diskriminacija i upitao je zašto Srbija ne može da uvede nešto što se u većini evropskih zemalja primenjuje.
 
Naglašava da su kovid bolnice ponovo pune i da se opet neodgovornost drugih, koji nisu vakcinisani, "lomi na leđima lekara".
 
"Imamo tok epidemije nevakcinisanih i ja sam za to da nevakcinisane leče nevakcinisani doktori", zaključio je Tiodorović.
  • Sg

    11.09.2021 17:38
    ….
    Podrzavam dr Tiodorovica!
  • Nikola

    10.09.2021 13:42
    Na hiljade mesta na internetu ali i na javnim glasilima je receno da je diskriminacija zabranjena a Todorovic i Kon uporno pozivaju na diskriminaciju i nepostovanje Ustava Republike Srbije. Kada ce vec jednom tuzilastvo da reaguje.
    Ja imam svog izabranog lekara i treba da se lecim kod njega. Uostalom cak i Kon je rekao da i vakcinisani mogu da prenesu virus.
    Neka onda doticni doktor objasni zasto je glasao da vakcinisani nastavnici ne nose maske u skolama i time mogu cak da zaraze decu u skolama.
    Neka nam doktor objasni da li to potpada pod Hipokratovu zakletvu?
  • SerhiO

    10.09.2021 13:30
    Problemmmm
    Bilo bi lepo da kažete da u bolnicama i dz imate podjednak broj i onih koji jesu kao i onih koji nisu pelcovani.
    Juče mi je drug sa uredno 2 primljene pre par meseci smešten u bolnicu sa obostrane upale pluća. A drugi je kući sa visokom temp, isto primio 2 od drugog proizvođača.
    Zato mooooolim Vas mirujte u penziji, ako ste je uopšte posteno i zaradili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.