Vučić ponovo privukao pažnju spotom: "Takva vrsta propagande zabranjena je van kampanje"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne zna još da li će se kandidovati na predsedničkim izborima, ali vodi kampanju na društvenim mrežama.
Vučić ponovo privukao pažnju spotom: "Takva vrsta propagande zabranjena je van kampanje"
Foto: 021.rs
"Zajedno smo sanjali i verovali u naprednu i uspešnu Srbiju dostojnu svetskog ugleda", započinje Vučić u spotu objavljenom na njegovom Instagram nalogu, dok se, uz melodiju državne himne, smenjuju kadrovi njegovih susreta sa svetskim liderima - Angelom Merkel, Emanuelom Makronom, Si Đinpingom, Vladimirom Putinom, Džozefom Bajdenom.
 
Vučić je i najavio da će se predsednički, parlamentarni i gradski izbori u Beogradu održati 3. ili 17. aprila 2022. godine. Međutim, poručuje i da ne zna da li će se kandidovati.
 
"Spremni smo da za predsednika i sve druge funkcije kandidujemo ljude koji su u stanju da pobede. Važno mi je da pobede oni koji su se izborili za snažniju Srbiju", kazao je Vučić za TV Prva.
 
 
Politikolog Cvjetin Milivojević izjavio je za N1 da spot koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio na svom Instagram nalogu, ima elemente predizbornog, i podsetio je da je takva vrsta propagande zakonom zabranjena van predizborne kampanje.
 
On je ukazao na to da spot u kojem Vučić ističe svoje političke uspehe prati još jedan video u kom su izvučene predsednikove izjave  iz gostovanja na raznim televizijama sa nacionalnim frekvencijama.
 
"Ta dva spota su kao braća blizanci. Ovo liči na klasični spot, a ovaj drugi je malo dokoumentarniji, a njihova poruka je: 'Pre nas ništa, i posle nas, ako ne daj bože izgubimo, opet ništa'", poručuje Milivojević.
 
Podsetio je da je svaka vrsta partijske propagande zabranjena van predizborne kampanje, ali da to nije sprečilo televizije sa nacionalnom frekvencijom da svojevremeno uživo prenose Glavni odbor Srpske napredne stranke. Dodao je i da je internet još uvek siva zona i prašuma informacija i dezinformacija koju je teško zakonski regulisali.
  • Zivan

    09.09.2021 09:35
    @Ivana
    Hahahahahahahahahah.... POLTRONU POLTRONSKI ! ! ! !
  • Ivana

    08.09.2021 21:25
    Investicije
    Srbija može da se izvučeiz svih unutrašnjih neprilika ali i iz regiona. Aleksandar Vučić vodi jednu ozbiljnu politiku razvoja i napretka.
  • Anta

    08.09.2021 16:21
    @?
    Apsolutno se slažem sa vašim komentarom! Od kada je Vučić na vlasti propadosmo u svakom smislu! Oterajmo ga inače već tera građane Vučić u jednom pravcu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.