Senat BU: Nema poništenja odluke o doktoratu Siniše Malog, još traje postupak

Senat Univerziteta u Beogradu odbacio je zahtev advokata Siniše Malog da poništi odluku o poništavanju njegove doktorske disertacije i da se čeka završetak postupka po zahtevu Upravnog suda.
Senat BU: Nema poništenja odluke o doktoratu Siniše Malog, još traje postupak
Foto: Pixabay (ilustracija)
Zahtev je odbačen kao nedozvoljen, uz obrazloženje da se čeka odluka Odbora, a da pre toga treba da se izjasni Fakultet organizacionih nauka.
 
Rektorka Ivanka Popović je rekla da je Upravni sud ranije poništio odluku Odbora i da je vratio postupak na ponovno odlučivanje, a da, dok se postupak po zahtevu Upravnog suda ne završi, nema mogućnosti da se raspravlja o poništavanju odluke o poništavanju doktorske disertacije ministra finansija.
 
Popović je navela da je u pitanju "administrativna stvar" i da veruje da će se u razumnom roku rešiti.
 
"Univerzitetski Odbor za profesionalnu etiku tražio je od Fakulteta organizacionih nauka da se izjasni, a kada stigne odgovor Odbor će se izjasniti i uputiti svoj odgovor sudu. Onda ćemo videti da dođe i to pitanje na dnevni red, u skladu sa propisanim rokovima i da Senat ima elemente na osnovu kojih može da donese odluku", rekla je Popović novinarima posle sednice Senata.
 
Na pitanje kako komentariše to što joj je završen rektorski mandat, kao i ranije prorektorski, a da pitanje o diplomi Siniše Malog nije završeno, Popović je kazala da joj je žao što određene stvari ne uspevamo efikasnije da rešimo, kao i da, imajući u vidu da pravna procedura dozvoljava mogućnosti da se stvari prolongiraju, veruje da će se ta priča nastaviti.
 
"Odluka Upravnog suda se odnosila na administrativni postupak, ali nije ušla u domen toga da doktorska disertacija nije plagijat. Odluka suda govori o proceduralnim pitanjima, a ne o suštini doktorske disertacije i to nije zanemarljivo", navela je.
 
Dekan FON-a Milija Suknović rekao je na sednici Senata da je sredinom jula od Odbora za profesionalnu etiku stigao zahtev da FON dopunu dokumentaciju, odnosno da Suknović potpiše odluku Nastavno-naučnog veća kojom je Siniši Malom izrečena javna osuda zbog doktorata.
  • Slucaj

    08.09.2021 19:09
    Nema veze. Vazno je da je on sam na tviteru izjavio da nije plagijator. Ko jos cita naknadne vesti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija