Tadić: Niko me nikada neće isterati iz politike

Bez učešća u politici nema demokratije, moramo učestvovati, u suprotnom politiku i demokratiju prepuštamo političkim huljama, ološu i amoralnim ljudima, izjavio je predsednik SDS Boris Tadić.
On je istakao da neće da odustane i da ga niko nikada neće isterati iz politike.
 
"Ako se učestvuje znajte da ćete platiti cenu, od sebi nekada najbližih ili od onih koji imaju pravo da vas kritikuju i da vas ne razumeju jer je politika čudna delatnost, ljudi uopšte ne moraju da razumeju šta radite, ali pošto je ona javna delatnost morate da trpite kritiku", rekao je Tadić na panelu koji je organizovan u okviru Razgovora sa Tamarom Tripić "Demokratija uzvraća udarac".
 
Tadić, bivši predsednik Srbije, rekao je da je "od 2012. godine do danas zlo ovladalo politikom u Srbiji".
 
On je ocenio da je opozicija u Srbiji slaba, "jer je getoizirana, a i sama se getoizirala".
 
"Mediji su se takođe getoizirali. Ostali su neki hrabri novinari i javni intelektualci, ima ih desetak, 15, 20. To je živo tkivo otpora ovome što danas imamo u Srbiji. To je naša realna situacija", kazao je Tadić.
 
On je istakao da su opozicione partije u Srbiji dramatično osiromašene pod izgovorom redukovanja sredstava iz budžeta za političke stranke da bi se uštedelo i da bi makroekonomska politika bila stabilnija, ali i zbog bojkota izbora, čime su sebe lišili javnih sredstava iz budžeta i oslonjene su samo na sredstva iz donacija i od članarina.
 
"Idemo u kampanju, krećemo prema građanima, želimo da im priđemo, ali nemamo više sredstva da obavljamo kampanju kao što se to dešavalo devedesetih godina", rekao je Tadić.
 
On je naglasio da "ovo zlo, kriminalizacija, ovo čudovište koje imamo na vlasti mora da se pobedi".
 
"U suprotnom neće biti oduzete samo društvene i državne institucije, nego će ljudima biti oduzete i profesije. Neće više biti prostora ni za arhitekte, ni za novinare, ni za lekare. Ovo je vlast koja grabi i otima sve, i institucije i profesije. Ovo su trgovci ljudskim dušama", istakao je Tadić.
  • NS

    09.09.2021 13:28
    Isterao si sam sebe iz politike i to odavno, svojom metiljavom i ulizivackom politikom koja je vise stete nanela Srbiji nego koristi.
  • PABLO

    09.09.2021 12:54
    opskurno
    Ovaj da ima obraza ne bi se pojavljivao nigde , od kada je uništio demokratsku partiju i stvorio SNS.
  • Veverac

    09.09.2021 12:42
    Ovu vest jedva dočekao...
    ...bucmasti srednjoškolac Teo, koji te naprosto obožava; on je već krenuo da skuplja potpise za tvoju predsedničku kandidaturu. Ako te podrže krug dvojke i jugonostalgični autošovinisti, možda skupiš i 8% na predsedničkim izborima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.