Advokat Prelević: Povratak Prelića na tribine nije mogao da se desi bez države

Advokat Boža Prelević izjavio je da je oslobađanje navijača Đorđa Prelića daljeg služenja zatvorske kazne na koju je osuđen zbog ubistva Francuza Brisa Tatona, nije moglo da se desi bez države.
On je istakao da je taj slučaj od centralnog značaja "kada se pogleda paralela" sa Veljkom Belivukom.
 
"Bez podrške države nisu bili Aleksandar Stanković Sale Mutavi, niti Belivuk. To daje gorak ukus uslovnog puštanja Prelića. Nema tu ni fudbala, ni etike, nijedne institucije", kazao je Prelević za NIN.
 
Prelević je naveo da je centralno pitanje zašto se spremaju huligani i šta se očekuje u Srbiji, pa su njihove usluge potrebne.
 
"Jedino što će u Srbiji da bude su izbori. Da li im trebaju da biju ljude po ulicama", upitao je on.
 
Komentarišući to što je Prelić pušten ranije iz zatvora, Prelević je kazao da on i njegove kolege nisu skoro čule da je Apelacioni sud preinačio neku odluku koju je mogao da vrati Višem sudu na novo odlučivanje.
 
On je rekao da nije uobičajeno da Apelacioni sud preinači odluku ni u mnogo benignijim slučajevima, i da je mogao da vrati predmet na novo odlučivanje ili da se sačeka i ponovi zahtev za tri meseca.
 
"Ovde se očito nekom jako žurilo. Dosta govori da na pretres nisu došli ni tužilac, ni iko iz zatvora. Koje su onda rasprave i koje činjenice bile važne za Apelacioni sud da pusti Prelića. Nema tu ništa drugo osim interesa vladajuće stranke", ocenio je on.
 
NIN piše da je nekadašnji vođa navijačke grupe Alkatraz Đorđe Prelić (36), koji je pušten na uslovnu slobodu iz zatvora gde je bio zbog ubistva Tatona i protiv koga je tužilaštvo posle 12 godina obustavilo postupak za napad na policajce, ponovo zauzeo istaknuto mesto na tribinama Partizana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.