"Ekološki ustanak" danas ispred predsedništva

Više od 30 ekoloških organizacija i pojedinci okupljeni oko Ekološkog ustanka održaće danas protest "Ustanak za opstanak", zbog niza ekoloških problema.
"Ekološki ustanak" danas ispred predsedništva
Foto: 021.rs
"Ovog leta smo ostali žedni, udišemo toksičan vazduh, a zemlja se rasprodaje", poručuju organizatori. 
 
Kako dodaju, nastavlja se gradnja mini-hidroelektrana, seku se šume, šire rudnici, otvaraju kamenolomi. 
 
"Oni koji dignu svoj glas se prebijaju ili im se preti. Planira se mračna budućnost Srbije. U pitanju je opstanak svih nas", navedeno je u saopštenju organizacija.
 
Prema najavama organizatora, protest će početi u 14 časova ispred Predsedništva Srbije, a govoriće, kako se očekuje, brojni ekološki aktivisti, javne ličnosti, profesori, glumci, književnici...
 
"U pitanju je opstanak svih nas", naveli su organizatori i najavili da će, pored ostalih, govoriti ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta iz grupe Odbranimo reke Stare planine i Žaklina Živković iz inicijative Pravo na vodu.
 
Više hiljada građana učestvovalo je 10. aprila na protestu nazvanom Ekološki ustanak koji je u Beogradu organizovala grupa Odbranimo reke Stare planine, zatraživši uvođenje moratorijuma na izgradnju malih hidroelektrana, obustavu seče šuma po Srbiji i intenzivnije pošumljavanje.
  • Detelinarac

    11.09.2021 12:17
    Vose od 30 eko organizacija? Pa danas mora biti minimum 10.000 ljudi, danas ce se pokazati da li i koliko se narod Srbije brine o ekologiji. Samo da se ne pojave odredjene politicke face iz opozicije i jos jednom ugase neku dobru stvar za koju bi svako trebao da brine, kojoj god stranci da je naklonjen....
  • BG

    11.09.2021 11:15
    Dodjite na protest
    Ljudi,
    gradjani i gradjanke, braćo i sestre, dodjite na protest, ovo se tiče svih nas, Vidimo se.
  • Igor

    11.09.2021 10:54
    Samo protestujte ,evo sad ce Vucic da naredi vazduhu da bude cist

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija