Još uvek se ne zna gde su troje programera hapštenih zbog prevare koji su nestali početkom avgusta

Troje programera od 11 koliko ih je hapšeno pre više od godinu dana zbog internet prevare vredne 70 miliona dolara, nestalo je početkom avgusta i još se ne zna gde su.
Još veća je enigma kako su nestali dok su čekali odluku o izručenju i bili u obavezi da se javljaju policiji, pišu Južne vesti. 
 
Analitičari i nekadašnji inspektori kažu da se iz zemlje najčešće izlazi sa lažnim pasošima, ali sumnjaju i na pozadinu ovog slučaja.
 
Neki od onih koji su uspeli da misteriozno nestanu iz Niša, a deo su istrage koju je pokrenuo američki FBI, vode se kao glavni u grupi koja je nekoliko godina sa lažnih investicionih platformi za kriptovalute varala ljude i tako dolazila do novca.
 
Ipak, kako stoji u zvaničnoj dokumentaciji Višeg suda u Beogradu nije svima bio oduzet pasoš iako su pre obaveze javljanja bili u pritvorskoj jedinici i kućnom pritvoru.
 
Bračni par K. K. i K. F. A. K. imao je svoje putne isprave, dok je M. P. bio bez pasoša. Međutim, svo troje su nestali, a da li su i izašli iz Srbije, za sada nije poznato.
 
Viši sud za njima nije raspisao poternicu, a kako kažu nisu ni bili u obavezi jer su programeri u pritvoru proveli maksimalno zakonski propisano i dozvoljeno vreme.
 
  • Mirko

    11.09.2021 11:25
    Rećiće FBI gde su. Kao i za Jovanjicu što su nam rekli.

    A mi kao nismo znali šta imamo u dvorištu.
  • Forenzičar

    10.09.2021 22:00
    Da nisu hakovali i "drugi identitet" u zamenu za neko milionče u bitkoinima? A 70 miliona, pa to je sitnica za ovakve hakere, zamislite one što su hakovali Zajam za Srbiju i PIO fond, Beobanku, Budžete svake godine?
  • Рон Џереми

    10.09.2021 19:25
    У здрављу и срећи доживели 100. година.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija