MUP ponovo: Vlada Crne Gore ne želi da čuje objašnjenje, ovakvih intervencija na desetine dnevno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije reagovalo je na saopštenje Vlade Crne Gore povodom tretmana prema porodici premijera Zdravka Krivokapića, poručujući da "neko ne želi da čuje objašnjenje".
MUP ponovo: Vlada Crne Gore ne želi da čuje objašnjenje, ovakvih intervencija na desetine dnevno
Foto: 021.rs
U MUP navode da će ponavljati objašnjenje dešavanja sinoć u Beogradu "koliko god bude bilo potrebno da se istina razume i prihvati". 
 
"Nakon primlјenog obaveštenja na sistemu 192, da se u vozilu marke 'mercedes' civilnih crnogorskih tablica nalaze lica od kojih je najmanje jedno naoružano, pripadnici MUP-a Srbije su se dali u potragu za vozilom i licem. U skladu sa procedurama sačekalo se da se vozilo samo zaustavi iz razloga izbegavanja mogućnosti ugrožavanja bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju usled mogućnosti bekstva ili upotrebe vatrenog oružja primećenog u posedu jednog od putnika. Kada se vozilo zaustavilo, postupajući policajci su, vodeći računa o sopstvenoj bezbednosti, što jeste i mora biti prioritet u svakoj intervenciji policije, pokazali službeno oružje, identifikovali se i izvršili pretres", navode u policiji.
 
Ne postoji, kako kaže MUP, policija na svetu koja bi licu za koje se sumnja da ima oružje prišla bez ličnog naoružanja. 
 
"Nestrplјivo čekamo da vidimo revolucionarne procedure crnogorske policije po kojima se bez oružja prilazi naoružanim licima. Nakon legitimisanja lica u pratnji sina premijera Crne Gore i njegovog predstavlјanja kao pripadnika ličnog obezbeđenja, intervencija je završena, a oružje ostavlјeno u posedu pripadnika MUP-a CG. Naši pripadnici umeju da povise i ton dok prilaze naoružanim licima i nadamo se da to nije mnogo uznemirilo legitimisanu gospodu. Pripadnici Policijske uprave za grad Beograd ne znaju i ne treba da znaju da li je na našoj teritoriji sin predsednika vlade Crne Gore, niti da li ima obezbeđenje. Ni jedan pripadnik MUP-a Srbije takođe ne kontroliše kretanje članova porodice Krivokapić i njihovog obezbeđenja. Niti imamo tu želјu, niti imamo to pravo. Da tako nešto radimo bez saglasnosti porodice Krivokapić bili bismo optuženi da ih uhodimo i ometamo", kažu u MUP.
 
Policajci su pristupili kako nalažu procedure, bez primene sile i sredstava prinude, kako su i procenili situaciju, navodi se u saopštenju.
 
"U pitanju je rutinsko postupanje koje je dokumentovano u skladu sa procedurama. Ovakvih intervencija dnevno imamo na desetine i da akter nije lice iz porodice Krivokapić, ne bi zaslužilo ni najmanju pažnju. Još jednom podsećamo da je ćerkama premijera Krivokapića ponuđeno obezbeđenje čim im je otac postao štićena ličnost, a da su obezbeđenje odbile. Ukoliko su promenili mišlјenje naše obezbeđenje im je na raspolaganju", zaključuju u MUP.
  • ZX

    11.09.2021 19:35
    Merila ima raznih
    Baš me interesuje kakve bi reakcije bile da se ovo desilo Vučićevom sinu u Crnoj Gori.
  • Mile Sauer

    11.09.2021 18:40
    Niste culi da je Vucic rekao da imate Crnu Goru i da vise
    po Bgd necete valjato svoje fore/ gudru/ ikekavicu
  • Goran

    11.09.2021 18:01
    Informacije
    Pa valjda je u toku praćenja vozila sa licima za koje je postojala sumnja da imaju u posedu vatreno oružije izvršena provera registracionih oznaka vozila i pribavljanje informacija o vlasnicima istih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija