Banka upozorava klijente na prevarante: Pokušavaju da ukradu novac s računa

Rajfajzen banka upozorila je svoje klijente na prevarante koji vrebaju ljude na internetu i lažno se predstavljaju u ime pomenute banke, u nameri da im izvuku novac s računa.
Banka upozorava klijente na prevarante: Pokušavaju da ukradu novac s računa
Foto: Pixabay (ilustracija)
Pomenuti prevaranti šalju mejlove građanima, a potom zahtevaju njihove podatke uz pretnju da će im u suprotnom biti blokiran račun.
 
"Obaveštavamo Vas da je u toku zlonamerna aktivnost slanja imejl poruka kojima se građani pozivaju, prividno u ime Raiffeisen banke, da potvrde svoje podatke, uz konstataciju da će im u suprotnom 'račun biti blokiran'. Prevarna poruka sadrži link na kojem je navodno potrebno uneti svoje podatke. Molimo Vas da obratite pažnju ukoliko dobijete poruku sa ovakvim sadržajem, jer ona nije potekla od Raiffeisen banke", saopštila je pomenuta banka u poruci upozorenja, koju je poslala svojim klijentima, a koju prenosi Nova.rs.
 
Ističu i da se poruke od prevaranta mogu prepoznati po sledećim elementima:
 
- naslov poruke je "Verifikacija nije završena",
- pošiljalac je naveden kao "Rbb", dok se kao njegova imejl adresa pojavljuju adrese u Bugarskoj (sa domena .bg), pojedine adrese u Srbiji (sa domena rbb.rs), kao i adresa info[@]rolraiffesenmoja.com
- od primaoca se traži da klikne na link naslovljen sa "log in sada" ili na link "Možete deblokirati svoj nalog klikom ovde!" link vodi na stranicu koja nije na domenu @raiffeisenbank.rs
 
"U pitanju je pokušaj prevare i zloupotrebe podataka koje klijent dostavi, te Vas stoga molimo da ne postupate na način koji Vam se sugeriše u prevarnoj poruci", navodi se u saopštenju banke.
  • Troll of sandwich

    12.09.2021 13:08
    @dragan
    Dragane, kakvu odgovornost banke zelis?
    To je kao da ja napravim mail sa tvojim imenom i prezimenom na kupujemprodajem i varam kupce i onda se ocekuje tvoja odgovornost? Objasni kako?
  • Slucaj

    12.09.2021 09:48
    Dobijam svaki dan ovaj mejl u spam folderu, a ni nemam racun kod njih. Tako da nema razloga da trazite odgovornost banke.
  • Jogi Letač

    12.09.2021 09:31
    Ne znam kako da te spašava banka, ako si dovoljno glup pa da pratiš ovakve linkove iz mailova. To su fore koje postoje već 20 godina. MOžeš biti siguran da ćeš za otključavanje - odblokiranje računa morati ići lično u banku sa dokumentom koji će dokazati tvoj identitet. Ne volim ni ja redove u banci, ali ovakve stvari se ne rešavaju jednim klikom iz fotelje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.