Ekološka udruženja: Samoproglašeni ekološki mesija nametao odluke

Organizatori ekološkog protesta "Ustanak za opstanak", koji su u subotu u Beogradu organizovale brojne ekološke organizacije, "nedemokratski su nametali odluke".
Ekološka udruženja: Samoproglašeni ekološki mesija nametao odluke
Foto: FoNet (Zoran Mrđa)
To se navodi u zajedničkom saopštenju 23 udruženja koja su učestvovala u tom protestu.
 
"Princip zajedništva i saradnje zamenjen je samovoljom, netolerancijom i netransparentnim odlučivanjem od strane jednog čoveka koji je samoproglašeni ekološki mesija. Impulsivne odluke, sakrivanje informacija, manipulisanje činjenicama i pasivna agresija prema svakome ko se ne slaže sa odlukama vođe obeležili su period za nama", piše u saopštenju, koje je prosledilo udruženje "Tvrđava" iz Smedereva.
 
Udruženja navode da Ekološki ustanak "nije ničija privatna imovina, niti izborna lista", ali je, kako su ocenili, "kulminacija jednog autoritarnog pristupa završena neslavno – negativnim nabojem, raspršivanjem energije i opštom polarizacijom među građanima".
 
"Ograđujemo se od nedemokratskog nametanja odluka organizatora Ekološkog ustanka, kao i od nametanja samovolje i samoproklamovanog liderstva, koje je na štetu ne samo borbe za životnu sredinu, nego na štetu građana Srbije", navodi se u saopštenju.
 
Prema njihovim rečima, borba za čistiju životnu sredinu mora da bude bazirana na "dogovoru, solidarnosti i uz puno poštovanje svih aktera".
 
"Mi se međusobno ne moramo slagati o načinima i modelima borbe, ali se moramo držati zajedno i uvek imati ispred sebe ideju vodilju – interes građana zbog kojih postojimo, a ne naš partikularni interes", stoji u saopštenju.
  • Branko

    12.09.2021 23:40
    Cuta
    Jesu li i kod vas ubacili zrno razdora,jesu samo tako nastavite i AV moze da nastavi svoju vladavinu bezbrizno...
  • G pen

    12.09.2021 23:30
    Udba se umesala da posvadja.
  • bns

    12.09.2021 23:09
    ???
    Obožavam ovakva saopštenja. A mi da nagađamo ko je čovek. Jajare, nemate *uda ovako trivijalnu stvar saopštiti, pa kako biste rešavali slođenija pitanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.