Odluka o vojnom roku do kraja godine, najverovatnije u trajanju od šest meseci

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje da će se do kraja godine znati da li će biti uvedeno redovno služenje vojnog roka, navodeći da on to podržava.
Odluka o vojnom roku do kraja godine, najverovatnije u trajanju od šest meseci
Foto: 021.rs
"Ja sam za, to je potreba struke i zemlje", rekao je za TV Prva Stefanović i dodao da je najbliži model od šest meseci trajanja, ako bude uvedena ta obaveza.
 
On je naglasio da se u saradnji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obavlja "temeljna priprema" za uvođenje vojnog roka, ako se takva odluka donese.
 
Govoreći o Danu srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, on je rekao da će 15. septembra na Ušću, u Beogradu, biti prikazano naoružanje Vojske Srbije, čije će jačanje biti nastavljeno.
 
"Ne želimo nikog da ugrozimo ali činimo to da neko ne pomisli da je Srbija lak plen", rekao je Stefanović, dodajući da su mnoga vojna sredstva modernizovana i nabavljena nova.

Komentari 102

  • Milos

    11.12.2021 10:21
    Prvo drzava nema para za vojsku i ne ide to vucicu u prilog treba i ova danasnja generacija su ludaci i ne cudi me da ne bi pravili sranja i treba jer prvo ukidaju pa posle opet oce vojni rok glume muda kad budu odslužile prosle generacije koje nisu onda ce svi uglavnom nema od vojske nista jer smo beda od drzave
  • Sta te briga

    27.09.2021 23:08
    Lepo...
    ... mozete da zaboravite na ovu ideju.
  • Јелена

    18.09.2021 01:00
    Израелци служе обавезан војни рок 3 године.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.