Stamenković: Verovatno ćemo neke svadbe morati da prekinemo

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković izjavio je da je prethodnog vikenda najviše kontrola poštovanja mera bilo u javnom prevozu i da je uočeno dosta nepravilnosti.
Stamenković: Verovatno ćemo neke svadbe morati da prekinemo
Foto: Pixabay
Stamenković je za RTS naveo da je tokom ovog vikenda bilo više od 250 kontrola javnog prevoza, autobusa u međugradskom i međumesnom saobraćaju.
 
Za sada je izrečeno preko 20 prekršajnih naloga, a više od 550.000 dinara je iznos izrečenih naloga.
 
Najviše prekršajnih naloga izrečeno je u Beogradu, potom u Nišu i Leskovcu i u ostalim gradovima zapadne i istočne Srbije.
 
Stamenković je istakao da su krenuli od pravnih lica i da su kažnjeni određeni autobuski prevoznici.
 
"Svi vozači koji nisu nosili maske dobili su prekršajne naloge, a tek ćemo sada pooštriti nadzore nad objektima koji iznajmljuju svoje sale za svadbena veselja i proslave", najavio je Stamenković.
 
Najavio je da će pojačane kontrole biti sprovedene od četvrtka do nedelje i ukazao da će verovatno neke svadbe morati da budu prekinute i nekim vlasnicima objekata biti izrečena mera zabrane korišćenja i upotrebe tih prostorija.
 
Stamenković je najavio i ukrštanje inspekcija i zajednički rad na terenu.
 
"Sigurno ćemo raditi koordinisane zajedničke nadzore, napravljeni su parovi inspekcija koji će raditi na terenu i sve to treba da prema određenim subjektima i delatnostima da efekte na terenu, ne samo zbog obima kažnjavanja, nego i masimalnog preduzimanja mera shodno zakonu", rekao je Stamenković.
  • S

    13.09.2021 21:00
    Ovi sa neke prekinute svadbe mogu da predju na onu neku ne prekinutu?
  • Ana

    13.09.2021 14:50
    @Novosađanka
    Sve osim Danilove verovatno.
  • Novosađanka

    13.09.2021 13:38
    Ta nemojte kasti
    Neke svadbe? Što znači da neke nećete? Koji je zapravo kriterijum? Zašto su uopšte dozvoljene svadbe a deca u školama moraju da nose maske?
    Koga bre vi zajebavate?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.