Šef u Ministarstvu pravde uzimao mito da bi osuđene na kućni zatvor puštao da idu kuda žele

Policija u Kraljevu uhapsila je M. I. (37), odgovorno lice jednog odeljenja u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.
Šef u Ministarstvu pravde uzimao mito da bi osuđene na kućni zatvor puštao da idu kuda žele
Foto: 021.rs
On je uhapšen zbog primanja mita, zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem, a uhapšeni su i Ž. V. (43), D. M. (41) i G.Đ. (57) zbog davanja mita.
 
Kako se sumnja, M. I. je od Ž. V, D. M. i G. Đ, koji su osuđeni na kazne kućnog zatvora i mere pritvora, uzimao novac da ne kontroliše sprovođenje određenih mera uz primenu elektronskog nadzora, kao i da ne obavesti nadležne organe o njihovom kršenju naloženih mera, čime im je omogućio slobodu kretanja.
 
Takođe, M. I. je, kako se sumnja, omogućio i slobodu kretanja i drugim osuđenicima koje je trebalo da kontroliše, a koji su u kućnom zatvoru na teritoriji koju pokriva nadležna kancelarija u Kragujevcu.
 
M. I. se tereti i da je prema jednoj koleginici posredovao da ne izvrši službenu radnju koju je bila dužna da izvrši u vremenu kada je bio odsutan.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Geza

    13.09.2021 15:38
    Bagra
    Takvi drzavni sluzbenici, svojim cinjenjem su stetniji po drustvo nego kriminalci. Zakon mora predvideti ovakve slucajeve i sankcionisati dodatnom kaznom zatvora ali i ukidanja mere kucnog izdrzavanja i vanrednog ublazavanja kazne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija