Merkel: EU će se baviti pitanjem eksploatacije litijuma u Srbiji

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas u Beogradu da će se EU sigurno baviti pitanjem eksploatacije litijuma u Srbiji.
Navela je da "Srbija ima nešto što zaista vredi, ali postoji zabrinutost da li će eksploatacija biti u skladu sa ekološkim standardima".
 
"Mislim da EU ima dobre standarde, države članice će se sigurno baviti tim pitanjem jer je klimatska neutralnost u Evropi zaista važno pitanje", rekla je Merkel.
 
Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Merkel je kazala da se Nemačka, "kao i druge države, interesuje za litijum u Srbiji".
 
"Imamo veliki broj investicija u oblasti auto industrije u Srbiji, svi znamo koliko je važan litijum za buduću mobilnost i za baterijske ćelije", navela je Merkel.
  • Šumadinka

    15.09.2021 13:32
    Večita borba izmedju dobra i z
    Kako se boriti, kada medju nama ima prodanih duša.Borili smo se protiv hidroelektrana, pa su većinu kupili, prodali se ljudi za 5.000, 10.000 eura.
    Plašim se, da će i sada naći vašu otkupnu cenu. Prodaćete se za sitan novac.Sitno je 50.000,100.000 eura, naspram zdravlja naše dece, zdave zemlje.
    Da živim u inostranstvu i da imam zemlju u tom području, nema tog novca da bih zemlju prodala, ustupula na korišćenje, a da znam da će to dovesti do narušavanja zdravlja ljudi, životne sredine.Da, izgubila bih jahte, vile sa bazenom, privatni avion, kuće po raznim državama, stres da li ću imati novca da platim račune sledećeg meseca, imati dovoljno novca za hranu...ali imaću mirnu dušu, živeću za dobrobit.
    Profit iznad ljudskog zdravlja, dobrobiti ljudi, samo je zlo.
    Večita ovozemaljska borba izmedju dobra i zla.
  • Bacvanin

    14.09.2021 21:10
    Nemacka je daleko veca od Srbije,ima ravnice,brda i Alpe gde litiuma ima za 50 puta vise od majusne Srbije zemlje seljaka.Pa i tu zemlju hocete da unistite da bi na vi prodavali alpsko mleko,hamburski krompir i druge polj.proizvode.Vec smo prodali pedesetak hiljada plodnog zemljista strancima koji te proizvode prodaju po crnom svetu.Uz raubovanje drzavnog zemljista gde se secerna repa u 5 godina proizvodi dva puta.Analize drzavnog zemljista pokazuje da se naglo gubi sadrzaj humusa u njemu,a on je nosilac plodnosti.Vec 30 godina drzavno zemljiste nije nadjubreno stajskim djubrivom.Da se spreci pretvaranje cernozema u manje plodna zemljista drzava pod hitno trena da ga proda Malim gazdinstvima koji ce uz ratarenje imati i stocarsku proizvodnju.Ova klasa zemljoradnika koji su egzistirali u kombinovanoj ratarso stocarskoj proizvodni unistava ni su od prosle i sadasnje vlasti.
  • Pera

    14.09.2021 13:37
    @Dark Confidant
    Stara Vuciceva taktika: "Meni (Aleksandru Vucicu NEMA alternative.", "Svi su losi pa da ja ostanem da jasem ovaj narod"
    Bajata i bahata propaganda i ispiranje mozga glupih ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija