"Putevi Srbije" obustavili tender jer su potcenili izgradnju puta do Golupca

"Putevi Srbije" obustavili su tender vezan za prostorni plan i idejni projekat izgradnje brzih saobraćajnica Golubac - Donji Milanovac - Brza Palanka i Kladovo - Negotin.
"Putevi Srbije" obustavili tender jer su potcenili izgradnju puta do Golupca
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Jedina ponuda koja je stigla je za više od dve milijarde prevazilazila procenjenu vrednost javne nabavke, piše Nova ekonomija
 
"Putevi Srbije" doneli su odluku o obustavi postupka javne nabavke za Izradu prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora i Studije opravdanosti sa idejnim projektom izgradnje brzih saobraćajnica na pravcima Golubac -Donji Milanovac - Brza Palanka i Kladovo - Negotin.
 
Jedinu ponuda stigla je od grupe ponuđača Hidroprojekat Saobraćaj, NR GEO Inženjering, Saobraćajni fakultet, Institut za arhitekturu i urbanizam, Građevinski fakultet i Makspro. Ona je iznosila 2,7 milijarde i prevazilazila je procenjenu vrednost javne nabavke za 2,2 milijarde dinara.
 
Sa druge strane, "Putevi Srbije" su javnu nabavku procenili na 500 miliona dinara. 
 
Naručilac je javni poziv objavio 2. avgusta, a do isteka roka stigla je samo jedna ponuda.  
 
Trasa planiranog koridora sastavljena je od budućih deonica: Golubac – Кožica, Кožica – Boljetin, Boljetin - Stara Oreškovica, Stara Oreškovica - Brza Palanka i Кladovo – Negotin.
 
Okvirna granica Prostornog plana obuhvata delove teritorije opština Golubac, Majdanpek, Кladovo i Negotin.
  • Maja

    14.09.2021 11:47
    Ugradnja
    Nisu se svi dovoljno ugradili u procenjenu cifru pa zato ponovo vraćaju na tender.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.