Srbiji predata 26 vozila za prevoz vakcina kao donacija EU

Srpskom zdravstvenom sistemu danas je predato 26 vozila koja su opremljena za prevoz vakcina, a biće dodeljena za 24 ustanove širom države.
Srbiji predata 26 vozila za prevoz vakcina kao donacija EU
Foto: 021.rs
Vozila je kao donaciju Evropske unije dodelio šef njene misije u Srbiji Emanuel Žiofre simbolično uručivši ključeva za njih na svečanosti kojoj je prisustvovao predsednik države Aleksandar Vučić.
 
Vučić se zahvalio na donaciji vrednoj više od pola milona evra, navodeći da je nabavljena iz poreskih izdvajanja građana zemalja EU, kao i da je to nastavak dosadašnje takve pomoći.
 
"Više nećemo morati da iznajmljujemo ovakva posebna vozila, kao što smo do sad radili, već ćemo moći vakcine da prebacimo za najviše desetak sati  do najudaljenih mesta u Srbiji", rekao je Vučić.
 
On je pozvao građane da se vakcinišu, navodeći da sebe ali i druge ugrožavaju ako to ne učine, naglasivši da zbog oboljevanja zaposlenih trpi i ekonomija.
 
Takođe je zamolio novog šefa misije EU u Srbiji da pomogne da se ubrza evropski put Srbije, koja će tome doprineti, kako je naveo, nastavkom zalaganja sa mir i stabilnost kao i svojim ekonomskim napretkom.
 
Kako je podsetio Žiofre, EU je početkom ove godine donirala 20 ambulantnih kola zdravstvenim ustanovama u Srbiji, a pomaže i na druge načine u "zajedničkoj borbi" protiv korone.
 
"Svedoci smo porasta obolelih od korone u mnogim zemljama, najbolji način borbe protiv nje je vakcinacija", naglasio je Žiofre, navodeći da je solidarnost jedan od vodećih principa EU.
  • dz0

    15.09.2021 13:01
    Ovako su Spanci nosili ogledala pre kolonizacije Amerika, samo sto niko ne cita istoriju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.