Osmoro uhapšeno zbog sumnje da su krijumčarili migrante, uzimali 300 evra po čoveku

Policija je uhapsila osam osoba iz Zaječara zbog sumnje da su krijumčarili migrante i za to, naplaćivali po čoveku 300 evra, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).
Osmoro uhapšeno zbog sumnje da su krijumčarili migrante, uzimali 300 evra po čoveku
Foto: 021.rs
Uhapšeni se u saopštenju MUP-a sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.
 
Uhapšeni su D.T. (43), M.M (43), P.P. (33), V.T. (19), M. P. (33), R.S. (55), D. A. (48) i M. P. (58).
 
"Pripadnici organizovane kriminalne grupe koju je, kako se sumnja, predvodio D.T. terete se da su u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, od kraja juna do avgusta ove godine, na području Zaječara, omogućili nedozvoljen prelazak državne granice izmedju Bugarske i Srbije za 36 osoba za sad neutvrdjenog državljanstva i 12 državljana Avganistana", dodao je MUP.
 
Oni su, kako se sumnja, migrante dovozili do Beograda "u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja u zemlje Evropske unije, a kao nadoknadu su dobijali 300 evra po jednom migrantu".
 
MUP je naveo i da su članovi organizovane kriminalne grupe, kako se sumnja, novac medjusobno delili u zavisnosti od uloga koje su imali u krijumčarenju ilegalnih migranata.
 
Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih pronadjeno je i oduzeto osam putničkih vozila, 2.250 evra, kao i veći broj mobilnih telefona. Policija nastavlja rad na ovom slučaju a osumnjičeni će biti privedeni u Tužilaštvo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija