Prikaz naoružanja i vojne opreme na Ušću, evo šta će sve građani moći da vide

U okviru obeležavanja 15, septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije organizuju u parku Ušće, na Novom Beogradu prikaz naoružanja i vojne opre
Na Ušću će danas biti izložena sredstva iz domaće proizvodnje i uvoza koja su u upotrebi u jedinicama Vojske Srbije - helikopteri, bespilotne letelice, PVO sistemi, oklopna i borbena vozila, artiljerijsko-raketni sistemi i oprema specijalnih jedinica.
 
Poseban akcenat biće na proizvodima srpske odbrambene industrije, poput artiljerijskih sistema "Nora" i "Oganj", PVO sistema "PASARS", borbenih oklopnih vozila "Lazar" i "Miloš", kao i na aktuelnim projektima modernizacije i razvoja naoružanja za potrebe daljeg opremanja Vojske Srbije.
 
Na štandu Vojne akademije posetioci će moći da se oprobaju u gađanju vazdušnom puškom, a na štandu Vojnotehničkog instituta biće predstavljeni projekti u domenu istraživanja i razvoja naoružanja koje realizuje ova eminentna ustanova.
 
U okviru manifestacije biće prikazana i tematska postavka Vojnog muzeja povodom proboja Solunskog fronta, kao i naoružanje i uniforme iz balkanskih i Prvog svetskog rata, najavilo je Ministarstvo odbrane.
  • neko

    15.09.2021 20:45
    Prosto ne znamo sta propuštamo.. I dalje se ceka prva pametna stvar od strane velikog Sns-a koja bi nas iz rupe bez dna stavila na dno, ali deluje da je docekati necemo.
  • Banderaš

    15.09.2021 17:17
    Korupcija/neznanje
    Srbija je više puta dobila debelo preko nosa kada je zveckala oružjem,zadnji put je srbiju NATO protresao,ali su očigledno nedovoljno bombardovali da bi srpski nacionalisti naučili da se ponašaju fino i pristojno. Kako se trenutno srbija ponaša,vrlo je moguće da će ponovo dobiti preko tambure.
  • dz0

    15.09.2021 10:49
    Sjajna stvar za svercere iz devedesetih pardon ratne profitere pardon radikale pardon kradikale.... samo da se zvecka strahom i oruzijem i pokojom zastavom a i za svoj dzep da se ugradi od neke trgovine sa Rusima ili Kinezima. Plemensko uredjenje takva i drzava. Pecinska. Zakoni topuza.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.