Ovo su kovid pravila za ulazak na Prajd i trasa šetnje

Organizatori Beograd prajda saopštili su da se na šetnju 18. septembra dolazi bez bilo kakve ranije prijave.
Ovo su kovid pravila za ulazak na Prajd i trasa šetnje
Foto: Pixabay
Svaki učesnik mora da poseduje zeleni sertifikat o vakcinaciji, potvrdu o negativnom antigenskom testu ne starijem od 48 sati ili PCR testu ne starijem od 72 sata, ili potvrdu o zarazi virusom ne stariju od šest meseci.
 
Ukoliko učesnik nema nijedan od tih dokumenata, biće omogućeno brzo testiranje ispred ulaza u park Manjež.
 
Posle uvodnog programa, šetnja će krenuti iz Prajd parka trasom: Nemanjina (do Vlade Srbije), Kneza Miloša (do Londona), Kralja Milana (pored Prajd Info centra, do Igumanove Palate), Trg Nikole Pašića (Pored Skupštine Srbije i Skupštine grada), Kneza Miloša (do Vlade Srbije), Nemanjina (do parka Manjež).
 
Tokom šetnje, kolona će se dva puta kratko zaustaviti kako bili ponovljeni zahtevi Beograd Prajda i iskazana solidarnost sa žrtvama nasilja i diskriminacije.
 
Beograd Prajd je najveći godišnji događaj koji organizuju aktivisti i aktivistkinje LGBTI+ zajednice u Srbiji, sa ciljem da skrenu pažnju na slučajeve nasilja i diskriminacije sa kojima se ona suočava, a naročito na one u kojima žrtve nemaju pristup pravdi.
 
Dugogodišnji zahtev za usvajanje Zakona o istopolnim partnerstvima je ove godine posebno aktuelan, budući da je rad na njemu zaustavljen.
 
Posle prajda je planiran koncert, dodaje se u saopštenju.
  • Cistoca

    15.09.2021 22:34
    Parada
    Pa znate šta,kad su poksovci šetali u nedelju mogu i ovi. Meni to dodje na isto samo sto mi ne ide u glavu da direktor kojeg uskoro smenjuju zove i naredjuje zaposlenima da moraju na miting. Jadan narod mora jer su gladni,rade za mizerne plate i pored toga još idu stranačkim ljudima na privatna imanja da im budu sluge. To nigde nema kao ni to da firma kupi stranačkim funkcionerima džipa o trošku firme
  • zvone koraci

    15.09.2021 18:39
    Ne znam po cemu bi ijedan gej bio ponosan sto zivi u srbiji?
  • Sabahudin

    15.09.2021 18:11
    Omerović
    Opasan je let sa cveta na cvet... Pazi, SIDA i dalje vreba...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.