Jedna od siromašnijih opština u Srbiji dala milion dinara za pevanje na Festivalu zimnice

Na Festivalu zimnice u Koceljevi 25. septembra okupljene goste i domaćine zabavljaće estradna pevačica Zorica Brunclik, odlučio je Organizacioni odbor festivala.
Iz opštinske kase te siromašne komune, koja spada među 41 nerazvijenu opštinu u Srbiji, biće joj isplaćeno milion dinara, tačnije 963.600 dinara bez PDV-a, pišu list Danas i Nova ekonomija.
 
Pregovarački postupak za angažovanje estradne zvezde vođen je u ime Biblioteke "Janko Veselinović" iz Koceljeve, koja je jedina kulturna institucija u opštini.
 
Direktor biblioteke Nebojša Ostojić, koji kaže da je pregovarački postupak samo formalno tekao preko biblioteke, potvrdio je da je postupak završen, ali da još nije dobio fakturu. Za detalje ovog aranžman upućuje na rukovodstvo opštine i opštinske uprave, ali list Danas nije uspeo da od njih dobije bilo kakvu informaciju kako je i zašto za veselje odabrana Zorica Brunclik, kao i kako se došlo do pomenutog iznosa honorara za njen nastup.
 
U obaveštenju o sprovođenju pregovaračkog postupka navedeno je da je u pitanju javna nabavka koju može da izvrši samo određeni ponuđač.
 
Građani Koceljeve će za jedan nastup estradne pevačice izdvojiti oko 8.200 evra, odnosno 20-ak prosečnih plata u opštini. 
  • Grrr

    17.09.2021 10:58
    Kada neko ode u opstina da se pozali na nesto,nedao ti bog da trazi,pocnu ti kukati pre tebe pa ti dodje da Im od svoje sirotinje das.E moja Koceljevo kada ces se opametiti.
  • Borko

    16.09.2021 14:15
    Bravo, bravo, još jedna u nizu "pobeda" za sve nas ratne veterane...
    Eee Srbijo...
  • smrdijestina

    16.09.2021 13:54
    Ocekivali ste drugacije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.