Uvedena nova pravila za prelazak na onlajn nastavu

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da je doneta odluka po kojoj odeljenja sa 16 učenika i manje, prelaze na onlajn nastavu ukoliko se u tom odeljenju pojave tri slučaja zaraze korona virusom.
Uvedena nova pravila za prelazak na onlajn nastavu
Foto: 021.rs
Odeljenje sa više od 16 đaka, u kojem se pojave dva zaražena učenika, deli se na dve grupe i prelazi na kombinovani model nastave, a ukoliko se u tim grupama pojavi više od troje zaraženih, grupa prelazi na onlajn nastavu.
 
Ružić je rekao da je takva odluka doneta danas, na sastanku sa predstavnicima Instituta "Batut", da je sistem malo inoviran, te da očekuje da će to dati rezultate.
 
Ministar je još jednom apelovao na ličnu odgovornost svih i pozvao građane na vakcinaciju.
 
"Ako ne dođemo do 70 i 75 odsto vakcinisanih, vrtećemo se u krug. Krajnje je vreme da se neke stvari preseku", rekao je Ružić.
 
Ministar je rekao da još uvek nije alarmantna situacija u školama, kada je reč o broju zaražene dece, jer ne prelazi 0,54 odsto, a kod zaposlenih ne prelazi 1,2 odsto.
 
Ružić je izjavio danas da bi testiranje dece u školama moglo da bude samo uz saglasnost roditelja ili zakonskih staratelja, ali da to još nije moguće uraditi, jer postoji otpor roditelja.
  • Tata

    18.09.2021 08:15
    Laž
    Osnovna škola,dva učenika imaju Kovid,odeljenje sa više od 16,nisu prešli ni na kakav online.A još petoro dece fali što zbog karantina,što zbog drugih bolesti.Novi Beograd je u pitanju.Čekaju da se i drugi zaraze.
  • Sova

    17.09.2021 09:27
    @Zdrav razum
    Svaka čast za komentar, sve je istina, samo masa nikako da otvori oći!!!
  • Medicinar

    17.09.2021 01:50
    Dosta više
    Doklećete natovljeni političari da se igrate sa životima naše dece sram vaz bilo pustite vašu decu u državne škole po vašim preporukama i odlukama a ne u privatne za debele pare gde ima mali broj učenika i nikakva šansa za zarazu doće i vama više kraj IMA BOGA DA POGLEDA NAROD I DECU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija