Firma povezana sa SNS-om angažovana da informiše građane o vakcinaciji

Firma Moskito ADV godinama sarađuje sa Srpskom naprednom strankom, a nedavno je po hitnom postupku od Grada Beograda dobila posao informisanja građana o vakcinaciji.
Firma povezana sa SNS-om angažovana da informiše građane o vakcinaciji
Foto: 021.rs
Za konkurenciju je imala samo svog dugogodišnjeg poslovnog partnera, piše Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).
 
U aprilu ove godine, četiri meseca nakon početka vakcinacije u Srbiji, beogradski Štab za vanredne situacije je naredio Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa stanovnicima Beograda da raspiše hitnu nabavku. 
 
Prema saznanjima CINS-a, nabavkom su tražili firmu koja će osmisliti kampanju sa ciljem da se Beograđani vakcinišu. Naime, do 21. aprila je u glavnom gradu bilo vakcinisano više od 560 hiljada stanovnika, odnosno nešto manje od trećine ukupno vakcinisanih.
 
Nabavka je raspisana dva meseca kasnije, u junu, ali je zadržala "hitnost" pa na nabavku nije mogao da se prijavi svako, već samo one firme koje je Sekretarijat pozvao.
 
Prema dokumentaciji u koju je Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) imao uvid, pozivi su poslati firmi Moskito ADV iz Beograda, Studiju za animaciju Studium i kompaniji Kronomedia koja izdaje časopis Satovi i nakit, o luksuznim časovnicima i skupocenostima.
 
Posao vredan 960.000 dinara je tek u avgustu dodeljen Moskito ADV, koja se bavi proizvodnjom i produkcijom video sadržaja i animacija. Ova firma povezana je sa vladajućom Srpskom naprednom strankom (SNS), otkriva CINS. Moskito od 2008. godine sarađuje sa naprednjacima radeći predizborne spotove i propagandne videe za vreme predizbornih kampanja.
 
Vlasnik Moskita Srđan Vasić na društvenim mrežama otvoreno podržava SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, posećuje stranačke skupove i ismeva opoziciju, navodi se u tekstu CINS-a.
 
Jasmina Marković iz udruženja Ponuđači Srbije kaže da ova nabavka nije trebalo da bude hitna. Ona objašnjava da nije logično da Sekretarijat čeka toliko da zaključi ugovor:    
 
"Zna se kako se sprovodi nešto hitno, a zna se kako se sprovodi nešto ako ima vremena. Ako je nešto hitno vi ćete na ugovoru dati da se izvrši najkasnije do 15 dana, nećete čekati mesec dana", kaže sagovornica CINS-a.
 
Moskitu je na ovoj nabavci konkurencija bila firma Kronomedia, ali su ranije sarađivale. Naime, upravo je Moskito u više navrata radio reklame za promociju časopisa Satovi i nakit u izdanju Kronomedia-e.
 
Opširnije na sajtu Centra za istraživačko novinarstvo
  • Ivan

    17.09.2021 19:11
    Sve su to iste drtine već 30 godina i mi uvek nasednemo i glasamo, a oni se samo rotiraju...pogledajte ljude iz SPSa...jel učestvovao neko u ratu od političara SpS, DS ...SNSa...e moja Srbijo...
  • Djuri

    17.09.2021 18:39
    Korona
    Ovo je sitno jako cemu sve korona sluzi,Daleko smo ceo svet od demokratije pravicnosti ,zajednistva i opsteg dobra.Koga briga za narodno zdravlje,osiguravajucim kucama da naprave,,dobre,,ugovore,a farmaciji zdrav covek nije kupac.Sto se vise prica o ekologiji,to se vise zagadjuje.Pre 30 godina skoro da nije bilo Pvc ambalaze za hranu,pivo sokove,sve je u plastici,kesa nije bilo u radnjama islo se sa korpom…Sve za profit i podela love sa politickom mafijom.Tako je skoro u celom svetu!
  • /

    17.09.2021 14:53
    /
    pa zato su izvestaji konfuzni a antivakseri glasni.

    ej pa oni su i kamenu kocku pokvarili a ne jos da se bore protiv virusa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija