Još 700 vojnika položilo zakletvu u kasarnama u Srbiji

U kasarnama Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu danas je 737 novih vojnika položilo zakletvu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Još 700 vojnika položilo zakletvu u kasarnama u Srbiji
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju, među njima su bili kadeti Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, slušaoci Kursa za rezervne oficire, učenici Srednje stručne vojne škole i lica iz rezervnog sastava koja nisu služila vojni rok sa oružjem.
 
Svečanosti u Valjevu prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, koji je tom prilikom izjavio da se Srbija danas "suočava sa složenim odnosima u sferi nacionalne, regionalne i globalne bezbednosti, koji zahtevaju visok nivo sposobnosti sistema odbrane i snaga bezbednosti".
 
"U svetlu tih izazova, mi, pripadnici Vojske Srbije, opremamo se, obučavamo i neprestano unapređujemo našu osposobljenost kako bismo odvratili potencijalne agresore i građanima Srbije omogućili da bezbedni i u miru grade svoju budućnost", rekao je Mojsilović.
  • Mile rent-a mozak

    18.09.2021 16:57
    A kada je i kako g. Mojsilović zaradio svoj generalski čin? Studirao visoku ratnu školu strukovnih studija, pobedio na takmičenju u Riziku? Branio mostove kod Slobe? Obezbeđivao Madonu?
  • Banderaš

    18.09.2021 07:28
    Strašno
    Jadni ti ljudi kada nemaju drugi izbor.
  • Molder

    17.09.2021 21:56
    Nema tog nenaoružanog civila koji se ne plaši srpske vojske!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.