Kurti: Od 1. oktobra besplatno javno obrazovanje na osnovnim i master studijama na Kosovu

Premijer Kosova Aljbin Kurti objavio je da će od 1. oktobra, ove akademske godine, javno obrazovanje na osnovnim i master studijama biti besplatno, dok će na doktorskim studijama "biti olakšanja".
Kurti: Od 1. oktobra besplatno javno obrazovanje na osnovnim i master studijama na Kosovu
Foto: Pixabay
Na konferenciji za medije sa ministarkom obrazovanje Arberie Nagavci, Kurti je izjavio da javni obrazovni sistem mora biti zasnovan na principu društvene solidarnosti.
 
"Svi građani Kosova treba da imaju jednak pristup kvalitetnom obrazovanju", rekao je Kurti.
 
Objavio je da je ministarka Nagavci potpisala Administrativno uputstvo kojim će visoko obrazovanje biti jednako dostupno svima.
 
"Smatramo da ovim oblikom stimulišemo interesovanje za visoko obrazovanje, poboljšavajući tako ukupni obrazovni nivo stanovništva", istakao je Kurti.
  • Steva

    18.09.2021 13:19
    Steva
    Albanci su Srbiji dali domaci zadatak! E....Srbi..je....s u lopvski,mozak!!!! Bravo!
  • Инспектор Вишекруна

    18.09.2021 12:21
    А ми?
    Економски тигар би онда морао да плаћа студенте! У најмању руку!
  • Mile rent-a mozak

    18.09.2021 11:04
    Sve je to super i treba omogućiti svakom ko hoće da uči da bude besplatno. Međutim, zašto učiti kad 100 km severno za 200 evra odmah diploma. Samo treba da si na listi. I šta kaže Ružić na ovo mešanje drugog lica u njegovu nadležnost?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija