Sprečeno krijumčarenje 32 laptopa na Horgošu

Carinici su, u saradnji sa policijom, na prelazu Horgoš sprečili krijumčarenje 32 laptop računara, čija je vrednost procenjena na više od dva miliona dinara.
Sprečeno krijumčarenje 32 laptopa na Horgošu
Foto: Pixabay
Carinicima su putnici rekli da sa sobom nose samo sitan alat.
 
U pokušaju krijumčarenja sprečen je 26-godišnji Vrščanin koji se u zemlju vraćao iz Švedske u društvu dvojice saputnika, saopštila je Uprava carina.
 
U saopštenju se navodi da su putnici pristigli na prelaz u "reno laguni", vršačkih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio jedan od trojice saputnika, uputivši se u traku namenjenu onima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.
 
Iako su službenicima rekli da sa sobom nose samo sitan alat, pregled automobila je to opovrgao – dovoljan je bio letimičan pogled na zadnje sedište da se uoči gomila naslaganih stvari prekrivenih ćebetom, a to su bili laptopi koje putnik nije prijavio, dodaje se u saopštenju. U automobilu se ukupno našlo čak 32 prenosiva računara – 26 laptopova marke "lenovo" i šest komada marke "fudžitsu".
 
Svaki uređaj je bio upakovan u kutiju, a putnik koji se prijavio kao vlasnik je rekao da mu nije jasno zašto je tu robu trebalo da prijavi, kaže se u saopštenju
 
S obzirom na to da je vrednost otkrivenih računara preko 20.000 dolara, policija će podneti krivičnu prijavu za delo nedozvoljena trgovina.
 
Uprava Carina podseća da putnici, kao fizička lica, ne mogu prenositi robu trgovačkog karaktera, već samo onu koja je namenjena ličnim potrebama.
  • Joca

    18.09.2021 14:07
    Higijenicar
    Nasli im polovne racunare i napravili cirkus, samo zato sto nisu tutnuli kintu. Roba koja se prodaje po nasim radnjama i pijacama, oslikava taj savestan rad carinika. Nikad sverca ne bi bilo da nije uigrane seme, jedino je unutrasnja kontrola carine i njen rad za pohvalu.
  • BoeserWolf

    18.09.2021 13:39
    Naravno da ljudi svercuju racunare, komponente i periferne uredjaje, kad ste na iste uveli porez na luksuz. Jos kad se marze trgovaca zaracunaju... Kompjuter u 21. veku, luksuz covece.

    Eksterni hard od 5gb, u Becu 112e, u Srbiji 162e

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.