Vlast prihvatila formiranje tela za praćenje medija

Vlast u Srbiji u okviru međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima prihvatila je formiranje tela koje će nadzirati medije.
Prihvaćene su i izmene sastava Republičke izborne komisije, tako da u nju budu uključeni i predstavnici opozicije, izjavio je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.
 
"Saglasili smo se s tim da se obrazuje privremeno nadzorno telo koje će obezbediti politički pluralizam i profesionalnu stručnost", rekao je Dačić medijima nakon sesije u dijalogu uz učešće evroparlamentaraca.
 
Rekao je da bi se to telo sastojalo od 12 članova, od kojih će šest predložiti Regulatorno telo za elektronske medije, a šest opozicija.
 
To nadzorno telo bi imalo ulogu da prati medije, izradi pravilnik za javni servis i informiše javnost o pitanjoima od značaja u izbornoj kampanji, rekao je Dačić.
 
REM bi morao da donese i uputstvo koje bi bilo obavezujuće za javni servis, dodao je.
 
Predstavnici vlasti su se saglasi i sa tim da se desi privremena izmena sastava RIK, dodavanjem šest članova i šest zamenika članova iz redova opozicije, kazao je predsednik parlamenta.
 
Opširnije na portalu N1.
  • Andrijan

    19.09.2021 13:09
    EU nabacila loptu na volej
    Privremeno nadzorno telo ima 12 članova, ali struktura tog tela je takva da režimu stvarno pripada celih 9 članova (6 dobija od REM-a plus 3 iz redova lažne opozicije), dok stvarna opozicija ima svega 3 člana. Pa ko to iz vlasti ne bi "prihvatio"? To je idelna lopta za volej, što se ne propušta. To je idelano i za lažnu opoziciju (format 3), koja je u odnosu unapred dogovorene simbioze sa režimom. Stvarna opozicija sa svoja 3 člana (format 3) ostaje da služi kao neka vrsta ikebane. Prljava je to rabota.
  • Miki

    18.09.2021 21:08
    Mrs
    A od 6 clanova opozicije bice 1 iz poksa 1 canak milica 1 sve lazna opozicija zvaljo ovo ti nece proci
  • Lily

    18.09.2021 20:12
    Zec
    A REM? Njih ukidaju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.