FOTO: Prajd šetnja završena bez incidenata

Šetnja ulicama Beograda učesnika i učesnica beogradskog Prajda završena je večeras mirno i bez incidenata, a program je nastavljen žurkom u parku Manjež koja će trajati do 23.00 časa.
FOTO: Prajd šetnja završena bez incidenata
Foto: FoNet
U izjavi za medije Goran Miletić iz Organizacionog odbora Beograd Prajda rekao je da su njihovi zahtevi već godinama isti, a glavni je zakon o istopolnim zajednicama, za koji je kazao da su dobili obećanje da će biti usvojen do sledećeg Prajda, 17. septembra 2022. godine.
 
Istakao je da progres u pravima LGBT+ zajednice postoji, ali da je spor.
 
 
Miletić je kazao i da godinama od policije traže da ne bude kordona i zatvaranje grada i dodao da ih danas ponovo ima, ali da je to odluka policije, a ne organizatora.
 
Dodao je i da su od policije tražili da ne bude vraćenih sa ovog skupa, ali da je toga, kako je naveo, bilo i ove godine.
 
Učesnici Prajda prošetali su od parka Manjež, gde je bilo okupljanje, Nemanjinom, UlicomKralja Milana, Trgom Nikole Pašića, pored Skupštine Srbije, Ulicom Kneza Miloša i vratili se do parka Manjež.
 
 
Kolonu Prajda obezbeđivao je veliki broj policajaca, a širom grada bili su postavljeni kordoni.
 
Glavne ulice još nisu prohodne za saobraćaj.
 
Podsetimo, u blizini mesta održavanja Prajda organizovan je i protest protiv kovid propusnica na kom su učesnici zapalili LGBT zastavu. 
  • Bojan

    19.09.2021 17:32
    @Лиманац

    U ormanu zarobljeni verski fanatik koji se loži na zastavu, koji si ti dečko textbook paćenik...
  • incidenti

    19.09.2021 10:07
    Incidenata, tj. fizičkih napada na učesnike koji imaju ustavno pravo na okupljanje kao i demoliranja grada je bilo i biće samo onda kada vlast tako želi i kad pošalje svoje batinaše.
    Kada vlast hoće koji poen za privid demokratije i tobožnje poštovanje ljudskih prava i Ustava, onda nema navijača, batinaša, bakljara, propaliteta...

    A ovi kordoni su sramota, pokazuju da smo jako jako daleko od normalnosti.

    ps Kome se ovo ne gleda i ne čita, nek u svoja 4 zida gleda Pink za to vreme.
  • pera

    18.09.2021 22:36
    ..
    Incidenata nije bilo od 2012, kad su organizatori incidenata dosli na vlast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.